Els Tres Tombs de Sant Antoni celebren 190 edicions

24/01/2015 17:54 h

Marta Montal

Com cada any els carrers de Sant Antoni s’han omplert de genets i carrosses per celebrar els Tres Tombs. Aquesta és una de les activitats més destacades de la Festa Major del barri.

Vídeo ‘Els Tres Tombs de Sant Antoni celebren 190 edicions’

El barri s’ha vestit de gala per rebre la tradicional Cavalcada dels Tres Tombs. Ja fa 190 anys que se celebra aquesta festa, una tradició ben arrelada a la ciutat. La festivitat del patró dels animals ha aplegat una quarantena de carros i carrosses, que han repartit caramels pels carrers del centre de la ciutat.

La lectura del pregó, que aquest any ha anat a càrrec dels cantants Antoni Miquel, del grup Leslie, i Santi Carulla, d’Els Mustangs, ha donat el tret de sortida a la cavalcada, que ha acabat a la plaça de Sant Jaume.

Un dels moments més esperats dels Tres Tombs és la benedicció dels animals, que s’ha realitzat a l’Escola Pia de Sant Antoni, un centre que celebra els 200 anys d’història.

El seguici l’han encapçalat els llancers de la Guàrdia Urbana i components de la banda de la Unitat Muntada de la Guàrdia Urbana, que anaven seguits pel carruatge capella amb la figura de sant Antoni. Seguidament, 17 genets, tres d’ells amb el penó de sant Antoni i el penó de santa Eulàlia, formaven la comitiva oficial dels Tres Tombs.

També hi han participat els components de les associacions d’Usuaris de Gossos Pigall, de SOS Galgos i d’Animals Sense Sostre, que han desfilat a peu.