Els veïns perfilen la superilla del Poblenou

23/02/2015 12:30 h

Sant Martí TV

Una de les cinc superilles que es projectaran a Barcelona serà al Poblenou. Es troba en una de les zones més residencials del barri i envolta carrers com el de Pere IV, el de Castella o l’artèria principal del barri, la rambla del Poblenou.

Els veïns han pogut participar en el primer dels dos tallers organitzats per definir la nova superillaL’objectiu de les superilles és revitalitzar l’espai públic, millorar el verd urbà, una mobilitat més sostenible i fomentar el teixit social urbà i la cohesió social. Sobre aquestes premisses, els veïns del Poblenou han treballat en equip per elaborar un primer plec de propostes sobre la superilla del Poblenou. “Si es pacifiquen els carrers, es millorarà la convivència de la gent”, “estic a favor de les illes, estic convençut que és el futur” i “és primordial utilitzar espais que ara no s’usen per res” han estat algunes de les opinions dels participants.

La superilla del Poblenou s’implementarà en un termini de 4 anys, entre el 2014 i el 2017. Els tallers de participació obren als veïns la possibilitat de dissenyar com volen que sigui aquesta superilla. Segons Laia Torres, cap de participació d’Hàbitat Urbà, “volem una pluja de propostes per fer en l’àmbit de la superilla del Poblenou per intentar millorar-la i acabar-la el 2017 amb actuacions a l’espai públic, en el verd o en la qualitat de l’aire”. El segon taller està previst per al dia 11 de març, de 18.00 a 20.30 hores, a l’escola Pere IV (carrer de Bilbao, 103-107).