Embranzida al pla d’inversions d’ampliació i millora de la xarxa d’aigua freàtica

Un nou decret municipal, aprovat amb el canvi de fase, permetrà tramitar per emergència diferents inversions per incrementar un 20% l’aigua del subsol disponible a la ciutat.

06/02/2024 13:40 h

Ajuntament de Barcelona

Amb la declaració d’emergència, el protocol per sequera prohibeix l’ús d’aigua potable per regar i netejar l’espai públic, i l’Ajuntament ha iniciat el pla per adaptar els serveis municipals a la nova situació.

Entre el març i el setembre s’iniciaran set actuacions planificades al llarg d’aquest mandat que s’han aprovat amb el canvi de fase. En conjunt, sumaran 0,2 hectòmetres cúbics d’aigua disponible per a reg i neteja dels carrers.

Xarxa de camions nodrissa

La neteja urbana, en aquesta fase d’emergència, es manté amb ús exclusiu d’aigua freàtica, del subsol, no potable per netejar carrers, clavegueram, paviments, façanes i similars. Una xarxa de 28 camions nodrissa d’aigua freàtica alimenten els vehicles de neteja més petits amb mobilitat per tota la ciutat.

També s’amplia el reg de supervivència. Fins al moment es regaven 25 espais verds on arribava aigua freàtica canalitzada; ara s’hi sumen 125 àmbits més que es reguen amb aigua no potable, i s’espera que se sumin més espais.

Més informació

Notícies relacionades