En funcionament dos nous trams dels carrils bici de la Gran Via i de la Diagonal

Aquest divendres s’han obert a la circulació dos nous trams dels carrils bici de la gran via de les Corts Catalanes (a la banda del Llobregat) i de l’avinguda Diagonal (a la part alta de la ciutat), per completar les infraestructures ciclistes que s’han estat construint durant els últims anys.

29/12/2023 13:46 h

Ecologia Urbana

En el cas del carril bici de la gran via de les Corts Catalanes, avui s’ha posat en funcionament el tram entre el carrer de Mossèn Amadeu Oller i la plaça d’Ildefons Cerdà, al districte de Sants-Montjuïc. D’aquesta manera, es dona continuïtat al tram que es va obrir a l’octubre entre els carrers de Mir Geribert i de Mossèn Amadeu Oller. Ara, doncs, es completa aquest recorregut ciclista i ja es pot circular des de la plaça d’Espanya fins a la plaça d’Ildefons Cerdà amb aquests dos nous carrils bici situats a la calçada.

Com es va fer en el tram anterior, s’han construït dos carrils bici unidireccionals a les calçades laterals, sempre a la dreta de la circulació, que substitueixen l’antic carril bici de doble sentit que estava situat a la vorera de la banda de muntanya de la Gran Via.

 

També es completa el carril bici de la Diagonal

Avui també s’ha obert a la circulació el tram de l’avinguda Diagonal entre els carrers de González Tablas i de Manuel Ballbé, al districte de les Corts, que era el darrer tram que quedava per acabar del carril bici que va des de l’Escola d’Empresarials de la Universitat de Barcelona fins al parc de Cervantes. A més, aquest carril dona continuïtat i permet enllaçar el carril bici d’Esplugues de Llobregat amb el que es va executar l’any 2022 a la Diagonal entre l’Escola d’Empresarials i la plaça de Pius XII.

El tram inaugurat avui entre els carrers de González Tablas i de Manuel Ballbé és bidireccional i discorre pel lateral de l’avinguda Diagonal, a tocar de la terciana i al costat d’un carril de circulació.

Les dues actuacions estrenades avui, tant a la Gran Via com a la Diagonal, s’han finançat amb els fons europeus Next Generation.

Etiquetes associades a la notícia