En marxa el dispositiu especial per la revetlla de Sant Joan

La nit més màgica de l’any també és una de les més intenses pel que fa a actuacions de seguretat, prevenció d’incendis i neteja. Per garantir una nit de festa segura, l’Ajuntament ha coordinat diferents accions del cos de Bombers de la ciutat i de la Guàrdia Urbana. També desplegarà un dispositiu especial de neteja, i el metro circularà tota la nit.

22/06/2021 11:48 h

Ajuntament de Barcelona

Ja és aquí la revetlla de Sant Joan. Per gaudir de les diferents festes als barris i de les fogueres, l’Ajuntament de Barcelona ha activat un dispositiu especial de neteja i seguretat. Per a una revetlla segura i per a la prevenció de contagis de la covid-19, es recomana que la celebració sigui familiar, en grups reduïts i prop de casa.

Reforç de la Guàrdia Urbana i del cos de Bombers de Barcelona

La Guàrdia Urbana reforçarà la presència d’agents als espais on tinguin lloc revetlles, a les zones de gran afluència de persones, a les platges i al centre de la ciutat, i vigilarà els punts autoritzats de venda d’articles pirotècnics.

El cos policial controlarà l’afluència de diferents espais per evitar aglomeracions i garantir el compliment de les mesures de prevenció de la covid-19, i realitzarà controls d’alcoholèmia i de drogues a tota la ciutat. A les platges de la ciutat els agents inspeccionaran el litoral, l’afluència a les platges i les guinguetes, que podran oferir servei de restauració fins a les 3.30 hores. I a les 6.00 hores s’iniciarà el desallotjament de les platges perquè els banyistes i els visitants en puguin gaudir des de primera hora del matí.

El Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament ha activat un dispositiu especial per fer front als possibles incidents que puguin sorgir a causa del foc i els petards, i també per donar resposta a les necessitats de la ciutadania al llarg de la nit del 23 al 24 de juny.

Els dies abans de la revetlla els Bombers de la ciutat han inspeccionat els locals de venda de petards i les 125 casetes de pirotècnia autoritzades per assegurar que compleixen les mesures de seguretat. També s’ha actualitzat la normativa de les fogueres que fixa les condicions per fer fogueres al carrer. Segons la norma, hi ha tres tipus de fogueres:

  • Foguera major: sense límit de càrrega de fusta per cremar
  • Foguera petita: amb un límit de 250 kg de fusta per cremar
  • Foguera de peveter: amb un límit de 25 kg de fusta per cremar

Per encendre una foguera major, cal un informe previ del cos de Bombers de Barcelona. Enguany es podran encendre cinc fogueres d’aquest tipus, tres al districte de l’Eixample i dues al de Sant Martí.

Neteja a les platges de Barcelona

Per minimitzar els efectes de la revetlla a les deu platges de Barcelona, els serveis de neteja municipal desplegaran un dispositiu especial a les platges, que començarà a les 6.00 hores del dia 24 de juny, amb un total de 429 operaris i 122 vehicles de servei, que se sumaran a l’equip ordinari de neteja del servei al litoral marítim, format per 325 treballadors i 77 vehicles. La nit de Sant Joan s’instal·laran a les platges 2.685 papereres de cartró, 2.130 papereres grogues per als envasos, 555 papereres per a la resta,106 contenidors addicionals i 19 banyeres per a residus, 11 per a envasos i 8 per a la resta. Aquest operatiu permetrà tenir les platges a punt per als banyistes i els visitants al voltant de les 10.00 hores del dia de Sant Joan.

Per conscienciar la ciutadania de l’estat de les platges i de la importància de preservar aquest espai natural, l’Ajuntament de Barcelona ha iniciat una campanya de sensibilització a les platges per la revetlla de Sant Joan.

Transport públic obert tota la nit

Per la revetlla el metro funcionarà tota la nit. Així, els trens funcionaran sense interrupció: de les cinc de la matinada de dimecres, 23 de juny, a la mitjanit de dijous, 24 de juny.

Pel que fa als autobusos, no pararan a les estacions del passeig de Joan de Borbó a partir de les 22.30 hores, i, a més, hi haurà afectacions per fogueres de les 15.00 a les 22.00 hores a les línies V25, 62, V27 i V31.

Etiquetes associades a la notícia