En marxa la Capitalitat Mundial de l’Arquitectura UIA-Unesco Barcelona 2026

L’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, el Consell Superior dels Col·legis d’Arquitectes d’Espanya i el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya treballen per convertir la ciutat en l’epicentre mundial de l’arquitectura des d’ara i més enllà de l’any 2026, quan Barcelona n’assumirà la capitalitat mundial i tindrà lloc el Congrés de la Unió Internacional d’Arquitectes (UIA).

25/10/2021 16:29 h

Ajuntament de Barcelona

Per ara, s’ha definit que el programa d’activitats i accions que es desenvoluparan giraran entorn de la qualitat arquitectònica i urbanística, el canvi de model urbà que s’està impulsant i l’ecosistema de l’arquitectura de la ciutat. També s’està concretant el procés d’organització i celebració de la capitalitat, que serà col·lectiu i cooperatiu i hi participaran un centenar d’institucions i entitats.

Un festival referent en arquitectura

Fins llavors, la Setmana d’Arquitectura evoluciona amb la perspectiva de la capitalitat i es converteix en el Festival d’Arquitectura de Barcelona – Architecture Fest BCN. Com a novetats, es vol reflexionar i debatre les accions que es desenvolupen en l’àmbit de l’arquitectura a escala local, estatal i internacional, fer partícips del festival l’àmbit professional i altres sectors com la cultura o l’ecologia i convidar-hi anualment una ciutat per intercanviar coneixements i experiències sobre els nous reptes arquitectònics i urbanístics.

Al juliol Barcelona va ser designada oficialment seu de la Capital Mundial de l’Arquitectura UIA-UNESCO i del Congrés Mundial de la UIA l’any 2026, per davant de la ciutat xinesa de Pequín.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades