En marxa la gestió municipal del Port Olímpic

Primera reunió de la Comissió de Seguiment del Port Olímpic, de gestió ja plenament municipal. En la trobada s’ha fixat el calendari de les primeres actuacions per aplicar la reforma integral de la infraestructura portuària i el nou model que transformarà aquest àmbit en un espai ciutadà de 48.000 metres quadrats obert al mar i dedicat a activitats nàutiques populars.

26/02/2020 19:29 h

Ajuntament de Barcelona

El juliol vinent començaran les obres del dic de recer per solucionar els problemes d’ultrapassament de la infraestructura i millorar-ne la seguretat.

L’actuació inclou reforçar el mur de protecció en superfície, de 520 metres de llargada, i els quatre dics submergits per garantir-ne l’estabilitat.

El projecte es licitarà properament i s’executarà durant divuit mesos a partir de l’estiu. El pressupost és de 10,66 milions d’euros.

Més actuacions el 2021

El segon trimestre del 2021 s’ampliarà i reforçarà el dic de l’Escola de Vela amb una capa de blocs de formigó.

A més, a finals de l’any vinent començaran les obres de la nova connexió viària entre l’avinguda del Litoral i la cota inferior del moll de Mestral, que duraran deu mesos.

Un port veïnal que mira al mar

La nova etapa del Port Olímpic vol transformar aquest àmbit, fins ara dedicat a l’oci nocturn, en un espai ciutadà de 48.000 metres quadrats amb el mar com a epicentre de l’activitat veïnal, econòmica, esportiva i divulgativa.

Per fer-ho possible, a partir de l’abril, un cop hagin expirat les concessions vigents dels pubs i les discoteques, se’n tramitaran de noves vinculades als usos nàutics.

A més, es duran a terme diverses actuacions urbanístiques que permetran crear espais nous de passeig i d’estada, millorar la integració del port amb el barri i reduir les places d’aparcament en superfície.

Etiquetes associades a la notícia