Endavant la mesura per ampliar els serveis municipals a l'Eixample

El Plenari municipal ha aprovat la compra municipal de set parcel·les a l’Eixample per ubicar-hi nous equipaments escolars, sanitarioassistencials, culturals o d’habitatge públic. o ampliar-ne els existents. En total, es tracta de 12.500 metres quadrats per cobrir les necessitats del veïnat al districte més dens de la ciutat i on el teixit urbà i patrimonial fa difícil trobar nous espais d’ús públic.

23/11/2018 17:12 h

Ajuntament de Barcelona

 

Un 16,4% dels barcelonins i les barcelonines viuen a l’Eixample, el districte amb més població de la ciutat, però que té un volum d’equipaments municipals per habitant inferior a la resta: 2,09 metres quadrats, davant dels 6,75 metres quadrats de mitjana.

Els set solars que es compraran estan distribuïts per tots els barris del districte i permetran reforçar els serveis municipals per al conjunt de veïns i veïnes:

  • El Fort Pienc: nou espai docent al carrer de Sardenya, 254.
  • La Dreta de l’Eixample: nou espai docent a l’illa ubicada al carrer de Roger de Flor, 217-219, i al passeig de Sant Joan, 128.
  • La Nova Esquerra de l’Eixample: ampliació de l’Escola Auró.
  • L’Antiga Esquerra de l’Eixample: ampliació de l’Institut Poeta Maragall.
  • La Sagrada Família: nou equipament sanitarioassistencial a l’illa ubicada al carrer de Provença, 408-418, i al carrer de Nàpols, 238-242.
  • Sant Antoni: nous equipaments d’ús educatiu, sanitari o cultural al solar de l’illa Calàbria-Manso-Viladomat-Parlament; i un equipament d’ús sanitari on en el futur es podrà incloure habitatge protegit de lloguer a l’avinguda del Paral·lel, 100-102.

Els usos s’han definit amb les propostes que ha fet el veïnat.

Un projecte a mitjà termini

El pla especial urbanístic per adquirir els solars s’ha aprovat al Plenari municipal. En total, el procés de compra o d’expropiació de les parcel·les, que requerirà una inversió d’uns 31,4 milions d’euros, i de construcció dels equipaments pot allargar-se de quatre a vuit anys, segons cada cas.

Els set solars s’han seleccionat després d’avaluar la idoneïtat de deu parcel·les del districte, tres de les quals s’han descartat per diversos motius. Per fer l’estudi i evitar l’inici d’una nova activitat que fes descartar un solar, durant un any s’ha suspès l’atorgament de llicències d’obres en aquests solars.