Endavant la reurbanització de la Balconada del Moll de la Fusta

La Comissió de Govern ha tramitat el projecte per reurbanitzar la Balconada del Moll de la Fusta, al barri del Gòtic. L’àmbit, de 7.460 metres quadrats, es potenciarà com a espai de lleure per al veïnat i d’integració de la trama urbana amb el front marítim.

25/04/2019 12:41 h

Ajuntament de Barcelona

La remodelació inclou els 600 metres lineals de la Balconada, entre el final de la Rambla i la via Laietana, que deixarà de ser un espai de pas per convertir-se en una àrea amb zones d’ombra per millorar el confort del veïnat, més verd urbà, nous espais per a activitats de lleure i una nova xarxa de subministraments i d’il·luminació.

Els nous usos es distribuiran en cinc espais diferenciats i continus:

  • La Sala: espai per seure-hi, amb un conjunt de bancs lineals.
  • L’Umbracle: espai cobert de 1.200 metres quadrats que permetrà fer a l’ombra activitats com gimnàstica per a gent gran, esdeveniments infantils, festes majors i altres celebracions.
  • El Pati: a l’altra banda de l’Umbracle s’habilitarà un espai sense obstacles que s’utilitzarà com a extensió d’esbarjo per a les escoles del barri o per organitzar-hi activitats temporals.
  • El jardí de Medinaceli: aquest espai està dissenyat per aportar més verd urbà a la Balconada i estendre la plaça del Duc de Medinaceli fins al mar. A més, inclou una zona de jocs infantils, dues pistes de petanca i una zona d’intercanvi de llibres.
  • El circuit de patinets: una pista d’entreteniment per a patinets de roda petita, amb diversos recorreguts.

A més, l’execució del projecte tindrà com a eixos transversals el reciclatge del màxim d’elements possibles, l’equipament de l’espai públic, una il·luminació més acollidora i uns fluxos que facilitin la mobilitat a peu.

Les obres començaran durant el segon semestre del 2019 i es preveu que s’acabin a mitjan 2020. El pressupost del projecte és de 2,4 milions d’euros.

Un front marítim del veïnat

La reurbanització de la Balconada del Moll de la Fusta de Barcelona forma part del Pla de barris del Raval Sud i el Gòtic Sud, amb què es pretenen combatre les desigualtats dels territoris i afavorir la vida quotidiana del veïnat.

A més, es tracta de la primera de les accions de l’acord entre l’Ajuntament i el Port de Barcelona per reactivar l’ús veïnal del front marítim i millorar-ne la integració en la trama urbana de la ciutat.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades