Enderroc de l’interior del Mercat de l’Abaceria

Des de mitjan gener s’està procedint a l’enderrocament de les parades interiors del Mercat de l’Abaceria per deixar en bones condicions el solar en què es construirà el nou mercat a partir del primer trimestre del 2020. Després de les parades, es retirarà la coberta i es procedirà al desmantellament dels elements alts, sostres i parets, a més de la retirada del paviment i la solera de tot l’espai. Tot el procés de desmantellament quedarà llest a l’estiu.

25/02/2019 17:41 h

Ajuntament de Barcelona

Al llarg de la rehabilitació integral de l’equipament es posarà una atenció especial per aconseguir un edifici sostenible i eficient. L’única part que es conservarà serà l’estructura metàl·lica, catalogada patrimonialment. L’enderroc de l’interior és una demanda del veïnat i els comerciants del barri perquè el solar quedi net i preservat fins que comencin les obres del projecte definitiu.

El nou mercat tindrà una superfície de 3.595 metres quadrats distribuïts en dues plantes sobre terra —una dedicada a la zona comercial i l’entresolat per a serveis i sales polivalents per a l’ús de les entitats del barri— i dues soterrànies, destinades a 52 places d’aparcament i a la zona de magatzems.

A més, es complementarà l’oferta comercial actual amb un nou espai d’economia cooperativa i un autoservei. La reforma posa en relleu l’equipament més important de la zona pel que fa a l’alimentació fresca i el paper vertebrador i de cohesió social que tradicionalment ha exercit el mercat.

El nou Mercat de l’Abaceria inclourà:

  • 43 establiments interiors d’alimentació,
  • 13 exteriors no alimentaris,
  • un nou espai comercial per a cooperatives de productors,
  • un nou establiment d‘autoservei  (750 m2),
  • espais polivalents per a l’ús associatiu, cultural, lúdic i social,
  • una sala polivalent per a tallers: alimentació saludable, cuina…
  • 52 places d’aparcament.

Els paradistes del mercat gracienc es troben des del mes de juliol en una carpa provisional situada al passeig de Sant Joan, entre els carrers de la Indústria i de Sant Antoni Maria Claret.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades