Diverses entitats del Raval s’uneixen per prevenir les infeccions de transmissió sexual

18/05/2015 08:20 h

Ciutat Vella TV

Diverses entitats públiques i privades del Raval han sumat esforços per ampliar els punts on fins ara es proporcionaven, gratuïtament, materials i informació per prevenir les infeccions de transmissió sexual.

La campanya està coordinada per la Fundació Tot Raval i s’hi han sumat una seixantena d’entitats del barri. La iniciativa s’emmarca en el pla d’intervenció comunitària intercultural que finança l’Obra Social “la Caixa”.

Iolanda Fresnillo, directora de la Fundació Tot Raval, explica quina és la importància d’aquesta campanya: “Hi ha entitats públiques i privades, i això fa que més persones coneguin tots els serveis que es troben al Raval per prevenir les infeccions de transmissió sexual.”

El fet que la campanya s’hagi iniciat al Raval “no és perquè sigui un barri on es detectin més casos, sinó que és perquè aquí s’ha tingut aquesta iniciativa”, assegura Iolanda Fresnillo.

Aconseguir arribar a tothom

A la campanya s’hi han sumat entitats molt diverses, algunes de les quals fa temps que fan aquesta tasca d’informació, com ara Sida Studi. D’altres, però, són noves, com el Centre Esportiu Municipal Can Ricart. Aquest fet, segons els promotors de la campanya, farà que s’arribi a persones a les quals fins ara no s’havia pogut arribar.

Un altre objectiu és que més col·lectius, com els immigrants de determinades cultures o religions, també tinguin accés a aquest tipus d’informació. Segons l’agent comunitari de salut, Tahir Rafi: “Àixò serà molt important, ja que fins ara amb aquests col·lectius, per tabús o per qüestions culturals o religioses, no hi hem pogut tenir gaire contacte per parlar del tema de la prevenció.”

La campanya preveu el repartiment de 100.000 preservatius, i a partir del setembre s’acompanyarà amb accions formatives a través de tallers.