El projecte “L’hort al terrat”, premiat a Europa

El projecte dels horts urbans conreats per persones amb discapacitat als terrats de cinc edificis públics de Barcelona ha guanyat els European Public Sector Awards (EPSA) en la categoria d’administracions locals i supralocals. Els premis s’han lliurat a la localitat neerlandesa de Maastricht, en una cerimònia de colofó del procés a què s’han presentat 160 projectes d’administracions locals, regionals i nacionals de 28 estats europeus, dels quals 40 han estat reconeguts com a bones pràctiques.

14/11/2019 14:11 h

Ajuntament de Barcelona

Des del mes passat quedaven tres projectes finalistes en cadascuna de les categories dels premis EPSA (administracions locals, regionals i nacionals). Aquesta setmana, responsables de cadascun dels projectes els han presentat públicament en la trobada que ha tingut lloc a Maastricht i, finalment, avui el jurat internacional d’alt nivell —que prèviament havia visitat els projectes in situ— ha triat “L’hort al terrat” com a guanyador.

El projecte “L’hort al terrat” es duu a terme als terrats de cinc edificis públics de l’Ajuntament de Barcelona: la seu de l’Àrea de Drets Socials, la de la Gerència de Recursos i Relacions Internacionals —al carrer d’Avinyó—, la del Districte de Sants-Montjuïc i la de l’Espai Jove Fontana. En tots aquests horts, la metodologia de treball és la mateixa: els tècnics de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) col·laboren amb entitats que treballen amb persones amb diversitat funcional als diferents territoris, que n’assumeixen la gestió.

Les persones que participen directament en el manteniment dels horts tenen discapacitat física, intel·lectual o trastorn mental. Treballen amb el suport de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), que s’encarrega de la part agronòmica i tècnica dels conreus. L’excedent de productes de l’hort es porta a menjadors socials i al Banc dels Aliments. Entre els objectius del projecte hi ha l’empoderament de les persones amb discapacitat —que mostren davant la societat les seves capacitats i fortaleses—, l’aprenentatge pel que fa al conreu d’hortalisses i plantes, i el desenvolupament d’una ciutat més verda.

Etiquetes associades a la notícia