Equipament municipal a disposició de l’Estat per reubicar-hi 55 persones refugiades de Mória

Es posa a disposició de l’Estat l’activació d’un equipament municipal per reubicar-hi immediatament 55 persones refugiades del camp de Mória, reduït a cendres aquesta setmana a causa d’un incendi. L’acollida, per les característiques de l’equipament, va dirigida especialment a famílies amb menors. Consistiria en una primera atenció per cobrir-ne les necessitats d’alimentació i higiene i per rebre atenció mèdica i psicològica.

12/09/2020 13:23 h

Ajuntament de Barcelona

Alhora es faria una avaluació i diagnosi de cada situació per dirigir i orientar millor els recursos i les atencions a desenvolupar en cada cas, i aquestes persones podrien accedir als serveis d’atenció a les persones sol·licitants d’asil del SAIER (Servei d’Atenció a les Persones Immigrades, Emigrades i Refugiades), amb assessorament jurídic especialitzat. 

Declaració institucional

El compromís de Barcelona amb els valors que la Unió Europea considera comuns, com la dignitat humana, la llibertat, la democràcia, la igualtat, l’imperi de la llei i els drets humans, ha quedat refermat en el Ple del Consell Municipal del mes de setembre, en què s’ha llegit una declaració institucional per denunciar la situació que es viu als camps de refugiats de Grècia i de Mória en particular i exigir solucions. El Ple ha volgut reiterar la voluntat de Barcelona de ser una ciutat refugi i treballar com a referent en la defensa dels drets humans.

Crida a Europa

Davant de la crisi humanitària a Lesbos i al conjunt de les illes gregues, que ha deixat 12.000 persones sense infraestructura, les ciutats de Barcelona, Amsterdam i València han enviat una carta oberta als líders de les institucions europees per aconseguir una millor coordinació per a la reubicació efectiva i reaccionar per assumir de manera col·lectiva a tota la Unió Europea la crisi que es viu a Grècia.

Nausica, servei referent en l’acollida de persones refugiades

El 2016 es va posar en marxa el programa Nausica, un servei pioner d’acollida, atenció i orientació per a persones refugiades, centrat en les persones ateses i les seves famílies. El servei ha atès 223 persones durant aquests anys, i en el darrer any ha incrementat un 50% la inversió.

Ofereix un conjunt de serveis que consisteixen en un dispositiu d’acollida amb places d’estada temporal que inclou la cobertura de les necessitats bàsiques i un pla de treball integral i individualitzat de suport social, psicològic, professional, aprenentatge de llengües, orientació jurídica, formació i assessorament laboral i acompanyament en l’escolarització d’infants i adolescents.

Etiquetes associades a la notícia