Es busquen nous donants de sang: la “generació D”

La Marató de Donants de Sang de Catalunya fa una crida massiva per donar sang. Enguany la campanya vol animar especialment les persones que no hi hagin participat mai. L’impacte de la covid-19 ha reduït a la meitat les noves donacions de sang durant el 2020 i el 2021.

04/01/2022 13:18 h

Ajuntament de Barcelona

Del 8 al 15 de gener tindrà lloc als principals hospitals del país una nova edició de la Marató de Donants de Sang de Catalunya. Amb el lema “Suma’t a la generació D” (de donant), la campanya vol animar a viure l’experiència positiva de donar sang.

La campanya fa servir una estètica de videojoc i elements de ludificació. Totes les persones donants passaran a formar part de la “generació D” i aconseguiran un distintiu segons el punt en què es trobin en la seva trajectòria com a donants de sang:

  • Els rookies, que donen sang per primer cop.
  • Els experts, que han fet entre 5 i 25 donacions de sang o plasma.
  • Els masters, que n’acumulen més de 25.
  • Les llegendes, que han donat sang més de 50 vegades.

Fins i tot les persones que no compleixen els requisits per poder donar sang poden formar part de la generació D i convertir-se en altaveus de la campanya per animar el seu entorn o, en el cas de persones de menys de 18 anys, recollint la insígnia com a futurs donants.

Les reserves de sang, imprescindibles per salvar vides, s’han vist molt afectades amb la irrupció de la covid-19. Amb el tancament d’escoles i universitats i el teletreball a les empreses, no s’han pogut organitzar les jornades festives per estimular la donació de sang. Abans de la pandèmia la mitjana anual de nous donants era de 30.000, però en els últims dos anys aquesta xifra s’ha reduït fins a 15.000.

Descobriu tota la informació per participar en la Marató de Donants de Sang de Catalunya.

Etiquetes associades a la notícia