Es mantenen aturades les obres públiques de la ciutat

Les 72 obres públiques de l’Ajuntament continuaran aturades, malgrat que l’Estat ha decretat la represa, a partir del 13 d’abril, d’activitats laborals presencials no classificades com a essencials que havien quedat aturades. Pel que fa a les obres privades, al voltant del 85% també es mantindran aturades, ja que han de garantir que no hi haurà cap contacte entre els treballadors i el veïnat.

13/04/2020 18:47 h

Regina Navarro

Aquest dimarts, 14 d’abril, entra en vigor la represa d’activitats laborals presencials no classificades com a essencials que havien quedat aturades. A Barcelona, però, es mantenen aturades les 72 obres públiques que té en marxa el consistori.

Només continuaran els treballs de reparació del dic de recer del port Fòrum que s’estan fent arran de la tempesta Gloria, ja que encara persisteix la situació de risc en la infraestructura davant possibles temporals. També se seguiran fent els treballs de bombeig del freàtic a la plaça de les Glòries per evitar que s’inundin els túnels viaris en construcció.

Obres privades amb mesures de seguretat

Les obres privades només es podran reprendre si es garanteix que no hi haurà cap contacte entre els treballadors i el veïnat. Es calcula que dels 13.000 expedients oberts d’obres privades que hi ha, al voltant del 85% quedaran aturades. Per aquesta raó l’Ajuntament farà un seguiment estricte de la situació i es posa a disposició de les empreses per resoldre els dubtes que puguin sorgir.

Etiquetes associades a la notícia