És real, és islamofòbia

La Direcció de Drets de Ciutadania i Diversitat llança un vídeo d’un tall de veu en el qual una noia explica com una empresa li ha rebutjat pel fet de portar vel.

20/11/2017 10:54 h

Clara Asín

Des de l’Estratègia BCN Antirumors,  visibilitzem els estereotips sobre l’Islam que juguen un paper fonamental en les pràctiques discriminatòries sobre persones musulmanes.

L’Estratègia té com a gran objectiu lluitar contra els rumors i estereotips sobre les persones siguin de qualsevol confessió religiosa o origen.

Al vídeo una noia jove explica, en primera persona, com una empresa no li deixa portar vel per fer les pràctiques per por a que els proveïdors no acceptin la seva imatge. Aquest argument, a més d’atemptar contra la seva confessió religiosa, també qüestiona la seva professionalitat i el seu aspecte que, segons l’empresa, la invalida com a interlocutora.

Els estereotips afecten a les persones en la seva quotidianitat i es tradueixen en actituds i pràctiques discriminatòries. Si entre totes no rebutgem aquest tipus de comportaments, farem virals els rumors, que acabaran consolidant-se en discursos racistes.

Durant els últims mesos hi ha hagut una escalada de missatges discriminatoris cap a les persones musulmanes i ens preocupa que aquests estereotips i rumors es vagin reforçant per un imaginari erroni.

Per tot això, des de la Xarxa BCN Antirumors vam fer una acció comunicativa remarcant la importància de no viralitzar els missatges discriminatoris amb el hahstag #NoComparteixoRumors

Amb aquest nou recurs animem a utilitzar el hashtag #StopIslamofobia, per desmuntar els estereotips sobre l’Islam. 

Aquest vídeo se suma a les accions de sensibilització que s’estan programant amb motiu de la celebració del 12 de desembre, Dia Internacional contra la islamofòbia, i sobre les que properament rebreu més informació.