Es renova el projecte per a Ca l'Alier

22/10/2016 16:40 h

Cèlia Muns Prats

Ca l’Alier serà, el maig del 2018, un edifici intel·ligent referent de l’ecosistema d’innovació de la ciutat. La rehabilitació d’aquesta antiga fàbrica la convertirà en un edifici d’emissions zero, energèticament autosuficient i amb una gestió intel·ligent dels recursos.

Ara l’Ajuntament ha signat una addenda al conveni marc de col·laboració subscrit anteriorment amb l’empresa Cisco que farà de Ca l’Alier un centre d’innovació, recerca i desenvolupament. Amb aquest projecte renovat, Cisco ubicarà a l’edifici el seu centre d’innovació, concebut com una plataforma per a la investigació i el desenvolupament tecnològics i la millora de la sostenibilitat econòmica, social i mediambiental.

A més, s’han inclòs al projecte empreses emergents, emprenedors i organismes de recerca. Amb aquesta nova orientació, també s’instal·laran a Ca l’Alier les oficines del Barcelona Institute of Technology (BIT), sales de recerca i desenvolupament i espais tècnics. Així mateix, l’espai inclourà zones enjardinades d’ús públic i accés lliure.

El nou acord, doncs, “permetrà reforçar l’ecosistema innovador de la ciutat i beneficiar les petites i mitjanes empreses i les empreses emergents per crear ocupació de qualitat“, segons ha explicat el regidor d’Empresa i Turisme, Agustí Colom. Per la seva banda, el tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, ha assegurat que aquest acord acostarà la ciutat a una economia més justa, competitiva i sostenible i permetrà que, a mitjà termini i de manera indirecta, es creïn més d’un centenar de llocs de treball que contribuiran a desenvolupar una zona urbana del 22@ que és important que s’acabi de constituir.

Més informació