Estands antimasclistes als espais d’oci nocturn de la Mercè

A l’avinguda de la Reina Maria Cristina i la platja del Bogatell hi haurà estands antimasclistes durant les Festes de la Mercè, dues de les zones on es concentraran bona part dels concerts nocturns de la programació. A més, l’estand del passeig Marítim, instal·lat a l’estiu, es mantindrà operatiu fins al 24 de setembre.

19/09/2019 13:28 h

Ajuntament de Barcelona

Amb l’objectiu d’informar i sensibilitzar sobre les violències masclistes i atendre qualsevol situació d’agressió o assetjament, durant la Mercè es posaran en funcionament dos estands antimasclistes a les zones d’oci nocturn amb més activitat: la platja del Bogatell i l’avinguda de la Reina Maria Cristina. Amb el lema “No és no” visible i el característic color lila, els estands són fàcilment identificables.

Personal expert

Els estands antimasclistes disposen de personal especialitzat, que ofereix informació sobre violència sexual i atén totes les persones que pateixin situacions de violència o agressió masclista. També es coordinen amb els i les agents de seguretat i la resta d’actors implicats en l’organització dels concerts, per detectar i abordar qualsevol situació masclista que es pugui produir. A més, diverses parelles de professionals duran a terme una tasca itinerant als entorns dels estands.

Dates, horaris i ubicació dels estands:

 • Avinguda de la Reina Maria Cristina
  De divendres, 20/9, a dilluns, 23/9, de 21.00 a 4.00 h.
  Ubicació exacta: davant de Fira Barcelona, entre l’av. Reina Maria Cristina i l’av. Paral·lel.
 • Platja del Bogatell
  Dissabte, 21/9, i diumenge, 22/9, de 21.00 a 4.00 h.
  Ubicació exacta: pg. Marítim, 99.

A més, a aquests dos punts se suma un tercer estand antimasclista, operatiu des del mes d’agost, situat al passeig Marítim, a l’altura del carrer de Trelawny.

Identificar i abordar la violència masclista

 • Els comentaris ofensius i/o degradants, els insults, les persecucions, els tocaments no consentits, els intents de violació o violacions…, són agressions intolerables que cal erradicar amb la implicació de tothom.
 • Res justifica una agressió masclista.
 • Hi ha agressions que són fets delictius i per tant objectivables. N’hi ha d’altres que no constitueixen un delicte, però que traspassen els límits de l’espai de l’altra persona, els quals cal respectar. S’ha de tenir en compte que els límits són subjectius i individuals, i tenen relació amb el que un individu percep i experimenta.
 • Una agressió és un abús de poder d’una persona sobre una altra, no és un malentès ni un conflicte.
 • El 90% de les agressions masclistes es produeixen d’homes a dones, encara que també es produeixen agressions sexistes a homes en funció de l’orientació sexual o de gènere de la persona. Les persones agressores són en gairebé tots els casos homes.
 • Les persones agredides no són víctimes passives. Actors policials i socials hem d’actuar sempre amb el consentiment de la persona agredida i respectar-ne les decisions personals.

Serveis d’atenció

Podeu consultar tots els serveis a: http://ajuntament.barcelona.cat/bcnantimasclista/ca/serveis-datencio.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades