Èxit de la primera Fira de Contractació Pública

Èxit de la I Fira de Contractació Pública Municipal, un espai de trobada entre l’Ajuntament de Barcelona i els seus potencials proveïdors que s'ha celebrat amb el suport de PIMEC al Centre Internacional de Convencions de Barcelona (CCIB). Més de 350 empreses i 600 professionals han superat i doblat les previsions d’assistència a la fira, que tenia l’objectiu d’impulsar la participació de les petites i mitjanes empreses, les empreses locals, emprenedores, de l'Economia Social i Solidària (ESS) i innovadores en els principals contractes que licitarà l’Ajuntament en els propers dos anys

22/11/2018 20:10 h

Ajuntament de Barcelona

La tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, ha inaugurat la fira, una iniciativa pionera a Europa que neix fruit d’aquesta col·laboració publico privada i on es mostra una previsió anticipada dels principals contractes a licitar per part de l’Ajuntament en els propers 2019 i 2020. En total s’han exposat aproximadament una vuitantena de futurs contractes per un import estimat superior als 545 milions d’euros.

Durant tot el dia les empreses han pogut conèixer de primera mà les característiques de les contractacions que s’hi han exposat, promovent-ne un coneixement més gran que permeti garantir una participació més diversa en les futures licitacions, com ara les empreses i l’àmbit de l’ESS. Els principals projectes de contractació de l’Ajuntament es trobaven agrupats en set estand temàtics: Serveis socials i Serveis a les persones, Gestió i logística d’edificis municipals, Esdeveniments i activitats cíviques participatives, Logística i aprovisionaments de l’Ajuntament, Gestió de la ciutat i l’espai públic, Obra pública i Serveis TIC.

S’hi han exhibit contractes de molt diversa índole, rellevants tant per les seves característiques tècniques singulars, com per la importància econòmica, o bé per la seva crida a la innovació. Alguns projectes destacables han sigut el contracte de gestió del Servei d’Ajuda a Domicili (SAD), la gestió i explotació d’11 instal·lacions esportives municipals de la ciutat, la gestió i promoció dels rodatges audiovisuals a Barcelona, la renovació de la xarxa d’aigua del ZOO sense excavació

L’altre gran objectiu que perseguia la Fira era promoure la innovació en la contractació pública. Els i les assistents es van trobar amb un espai destinat a què les empreses poguéssin exposar a l’Ajuntament les seves propostes, idees i projectes més innovadors. En total 7 empreses van presentar les seves solucions innovadores que aportaven eficiència tècnica, social i ambiental en la prestació de serveis a la ciutadania i resolien els reptes i necessitats per crear una ciutat més sostenible.

La celebració d’aquesta fira és una de les primeres concrecions del conveni de col·laboració estable que han signat l’Ajuntament, Barcelona Activa, PIMEC i Fundació PIMEC per promoure la participació de les pimes en la compra pública, afavorir el relleu generacional en les petites i mitjanes empreses i per oferir suport emocional a l’empresariat autònom de la ciutat.

PIMEC com a representant de les petites i mitjanes empreses de Catalunya, ha estat responsable de l’èxit de convocatòria. Ha difós entre les seves empreses associades la realització i participació a la Fira i ha impulsat la presentació en la mateixa de projectes empresarials sostenibles que incorporin innovació social, tecnològica i ambiental i actuacions econòmiques sostenibles arrelades al territori de la ciutat.

Etiquetes associades a la notícia