Èxit del Barcelona Festival de Nadal, amb 300.000 assistents

Durant catorze dies el festival de Nadal ha omplert la plaça de Catalunya i la plaça de la Universitat amb activitats i espectacles per a tots els públics. A les activitats familiars dels matins s’hi han acostat fins a 50.000 persones, i prop de 250.000 persones han assistit a les propostes del vespre d’arts de carrer i concerts.

30/12/2022 16:30 h

Ajuntament de Barcelona

Entre el 17 i el 30 de desembre ha tingut lloc una nova edició del Barcelona Festival de Nadal, que enguany s’ha pogut celebrar sense cap tipus de restricció sanitària d’aforament ni de públic.

A Nadal en família, la franja matinal a la plaça de Catalunya, 50.000 persones han passat per les 6 estacions d’activitats: les obres de Shakespeare condensades en 8 minuts, una instal·lació interactiva amb centenars de caixes de cartró, les disfresses de personatges literaris, milers de peces per dissenyar infinits espais urbans, pentinats i maquillatges de fantasia i un taller de postals de Nadal inspirades en Tàpies, Picasso i Miró. Tot plegat, amb el tancament diari de música i clown de Guillem Albà & La Marabunta.

A les tardes i als vespres, 250.000 persones han gaudit de les arts de carrer a l’escenari de la plaça, amb 6 companyies i 29 artistes. Hi han passat Soon Circus, Sound de Secà, Circ Panic, Cia. Vero Cendoya, Magí Serra & Anamaria Klanjscek i la Compagnie Didier Théron. La música ha tingut també un paper central al festival, amb 14 concerts de 9 formacions musicals i 25 músics en escena.

Espectacles nocturns

Més de 2.000 persones han omplert cada nit les localitats per veure La torre de Nadal, creat per Lluís Danés i coproduït amb el Gran Teatre Liceu, un viatge musical que reclamava la utopia com a eina de transformació del món, amb el guiatge de Giacomo Puccini. Una història de circ amb equilibris, corda, suspensió capil·lar, trapezi i dansa.

A la plaça de la Universitat hi hem vist Solstici, una instal·lació d’OFFF Barcelona sota el prisma de les arts digitals.

Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària

La vuitena edició d’aquesta fira ha tornat a una xifra d’assistència prepandèmica, amb prop de 115.000 visitants, durant els 13 dies que ha estat oberta. S’ha mantingut el recorregut delimitat dels anys 2020 i 2021, i hi han tingut caseta 47 empreses i organitzacions.

Etiquetes associades a la notícia