Fem Nadal a tots els barris!

L’encesa dels llums de Nadal donarà el tret de sortida a unes festes nadalenques que s’estendran per tots els barris, amb més de mil activitats culturals, comercials, solidàries i de lleure per a grans i petits, en què el comerç responsable i de proximitat serà el protagonista.

21/11/2018 17:40 h

Ajuntament de Barcelona

El Nadal més policèntric arriba a la ciutat amb més d’un miler de propostes repartides per tots els barris, amb què es vol destacar la singularitat i la capacitat de cohesió social del comerç de proximitat. A més, es pretén donar més visibilitat a les iniciatives d’economia col·laborativa, circular i solidària que proposen una manera de comprar més responsable i sostenible.

Com a novetat, enguany els llums de Nadal s’encendran i s’apagaran abans, amb l’objectiu de respectar el descans veïnal, i els dies més assenyalats tindran un horari especial:

  • De diumenge a dijous: de 18.00 a 23.00 h
  • Els divendres, dissabtes i el 25 de desembre: de 18.00 a 24.00 h
  • La nit de Nadal: fins a la 1.00 h
  • Cap d’Any i la nit de Reis: fins les 2.00 h

A més, durant les festes nadalenques es reforçarà el servei dels dispositius de la Guàrdia Urbana de Barcelona i també del transport públic i de neteja i gestió de residus.

Encesa dels llums de Nadal

La nit del 22 de novembre començarà oficialment el Nadal amb l’encesa dels llums, que aquest any anirà a càrrec d’un gegant de 4 metres, el Senyor Hivern, que, acompanyat d’El Gran Llibre de les Coses Petites, protagonitzarà un dels moments més màgics del Nadal. Sant Martí serà l’escenari de l’encesa, des d’on la fantasia de les lluminàries s’estendrà a més de 100 quilòmetres de carrers i places de tota la ciutat.

Lloc: cruïlla de la rambla de Guipúscoa amb el carrer de Julián Besteiro
Data:
22 de novembre
Hora: 19.00 h

Pessebre de la plaça de Sant Jaume

L’escenògraf Sebastià Brosa és l’autor del pessebre que s’instal·larà a la plaça de Sant Jaume, un muntatge presidit per una gran taula que representa un àpat familiar, envoltada de dotze cadires inspirades en els personatges del pessebre tradicional.

Dates: del 23 de novembre al 6 de gener

Fires tradicionals

Les fires de Santa Llúcia, la Sagrada Família i la Gran Via tornen com cada Nadal amb paradetes d’artesania, plantes i arbres de Nadal, dolços i productes tradicionals.

Fira de la Sagrada Família: del 24 de novembre al 22 de desembre
Fira de Santa Llúcia: del 30 de novembre al 23 de desembre
Fira de la Gran Via: del 20 de desembre al 6 de gener

IV Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària

La plaça de Catalunya tornarà a ser l’escenari de la Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària, que aplegarà prop de seixanta entitats i comerços en la quarta edició. Un ampli ventall de propostes d’artesania, tèxtils o culturals per demostrar que, per Nadal, també és possible comprar i consumir de manera sostenible i solidària. En la fira participaran projectes d’economia col·laborativa amb un grau alt de retorn social i ambiental per als barris i els districtes.

A més, s’hi instal·larà un espai de consum responsable, una carpa escenari on, a més de promoure-s’hi el consum sostenible i solidari, es programaran debats, música i activitats per a les famílies.

Lloc: plaça de Catalunya
Dates: del 21 de desembre al 4 de gener. Tancat els dies 25 i 26 de desembre i l’1 de gener.
Horari: d’11.00 a 20.30 h

Activitats familiars a la plaça de Catalunya

A més de la Fira de Consum Responsable, la plaça de Catalunya serà l’escenari d’un grapat d’activitats familiars, La Ciutat dels Somriures. A més de jocs, tallers, activitats i animacions, els més petits hi podran trobar al Senyor Hivern amb El Gran Llibre de les Coses Petites, que formarà part d’un dels espectacles infantils. Els nens i les nenes també podran entregar les seves cartes als patges reials entre els dies 2 i 4 de gener.

Lloc: plaça de Catalunya
Dates: del 21 de desembre al 4 de gener. Tancat els dies 25 i 26 de desembre i l’1 de gener.

Fàbrica dels Reis d’Orient

El recinte de la Fabra i Coats tornarà a ser el lloc escollit pels follets que preparen els regals, que treballaran a tota màquina per tenir-ho tot a punt per a la nit de Reis. La fàbrica s’omplirà d’activitats lúdiques i familiars, espectacles i animacions perquè en gaudeixin grans i petits.

Lloc: recinte de la Fabra i Coats
Dates
: del 27 de desembre al 4 de gener

“Els llums de Nadal il·luminen el comerç”

Estudiants de disseny i comerciants tornaran a col·laborar, per segon any consecutiu, per decorar els aparadors de les botigues amb motius nadalencs innovadors i creatius. La iniciativa municipal, que coorganitza el Barcelona Centre de Disseny, s’amplia des de Sarrià a la Vila de Gràcia i Sant Andreu. A més de donar visibilitat al comerç de barri, aquesta iniciativa impulsa el talent jove barceloní.

Rutes pels aparadors dels barris:

Sarrià: 22 de novembre a les 19.00 h
Vila de Gràcia: 26 de novembre a les 18.00 h
Sant Andreu: 29 de novembre a les 18.00

Cap d’Any

Enguany ens acomiadarem de l’any 2018 amb un espectacle multimèdia innovador i sorprenent a càrrec de la companyia Groupe F, inspirat en els dotze grans de raïm. Abans, però, podrem gaudir de la música i els llums de la Font Màgica de Montjuïc.

Lloc: avinguda de la Reina Maria Cristina
Font de Montjuïc: 21.30 h
Espectacle Groupe F: 23.45 h

Cavalcada de Reis

La tarda del 5 de gener Ses Majestats els Reis Mags desembarcaran al Moll de la Fusta, on els barcelonins i les barcelonines els rebran acompanyats del tradicional seguici de criatures màgiques i dels carters i patges reials. Després de la rebuda de l’alcaldessa, les carrosses iniciaran el recorregut per la ciutat guiats pel Senyor Hivern.

Inici: 16.00 h, al Moll de la Fusta
Final: 21.00 h, a l’avinguda de la Reina Maria Cristina

Etiquetes associades a la notícia