Fem Visible la Salut Mental a Barcelona

11/10/2016 13:32 h

barcelona.cat

En motiu del dia Mundial de la Salut Mental, el passat 7 d’octubre de 2016, el Fòrum Salut Mental va organitzar una jornada amb el lema “Fem Visible el que és Invisible”.

Un acte ple d’activitats i amb un èxit d’assistència notori, on es posava de relleu una problemàtica creixent que pateix la població de Barcelona.

L’acte va contar amb la representació de diferents institucions públiques, totes elles compromeses amb la salut mental i conscients de la prioritat que mereix.

La Comissionada de Salut Gemma Tarafa va destacar en el seu parlament que:  “el lema ‘Fem visible el que és invisible’ és molt adient perquè lamentablement encara les persones que conviuen amb malalties mentals no són visibles”. 

El Ple de l’Ajuntament, va aprovar per unanimitat el passat, 30 de setembre, el Pla de Salut Mental de la ciutat de Barcelona. El Pla conta amb més de cent accions de prevenció i suport per millorar el benestar psicològic de la població. Un pla elaborat a partir de la cooperació de tots els actors implicats en la salut mental, des d’entitats fins a institucions públiques passant pels professionals.

L’acte va finalitzar amb  el Conseller de Salut, la Consellera de la Presidència, la Comissionada de Salut, el Secretari d’Afers Socials i Familiars i el President del Fòrum encenent el llum de la salut mental, fent visible el que és invisible.