Finalitza amb èxit la formació FindingYou® del Programa Làbora en col·laboració amb Adama

25/01/2017 15:21 h

Toni Duarte Blanco

En el marc de la col·laboració entre el Programa Làbora i Adama, el passat mes d’octubre es va posar en marxa una formació basada en la metodologia FindingYou®,  realitzada dins el circuit d’intervenció dels itineraris que duu a terme el Làbora amb persones en situació de risc d’exclusió social.

El programa va tenir una durada de dos mesos, amb una formació basada fonamentalment en l’àmbit emocional (72 hores) i vocacional (36 hores). Aquesta metodologia està centrada en la gestió emocional i l’empoderament personal i el seu objectiu principal és ajudar a superar els processos emocionals que dificulten l’accés d’aquestes persones a la inserció sociolaboral. Amb continguts com el desenvolupament personal, autoconeixement, superació de creences limitants, treball en equip i la gestió de les emocions, el FindingYou®, ajuda als i les participants a desenvolupar valors i actituds, mitjançant  el desenvolupament d’eines pròpies que afavoreixen la resiliència i la intel·ligència emocional.

La darrera sessió del curs, que va finalitzar amb èxit el passat dia 10 de gener, va tancar amb l’entrega de diplomes, als quals es va afegir una avaluació personalitzada amb tots els aprenentatges i les àrees de millora dels i les participants, els quals es desenvoluparan en un pla de treball amb el seu/seva orientador/a referent del Làbora, per tal d’executar els seus projectes professionals. “Amb aquesta formació, el Làbora ha implementat un projecte pilot per treballar amb un col·lectiu específic de forma innovadora les competències transversals, essencials en el model d’ocupabilitat per competències, en el qual es basa el Programa Làbora”, senyala Meritxell Fernández, responsable d’ocupació del Programa.

Totes les persones participants van acabar la formació molt satisfetes, conscients del gran canvi que han aconseguit en elles mateixes, tant a nivell d’actitud com de confiança en si mateixes. “Des que vaig entrar a aquest programa he notat molta diferència, vaig entrar amb la moral pel terra, i ara tinc unes eines de gestió que abans no coneixia. Ha millorat les meves possibilitats de trobar feina, doncs ara no hem bloquejo, puc separar la recerca de feina de la resta de problemes i afrontar-ho” destaca en Carles, un dels participants.

Per la seva part, Juan Antonio Gómez, responsable d’innovació d’Adama afirma que els/les participants “han recuperat la il·lusió i la motivació, i han desenvolupat competències personals i transversals com la honestedat, treball en equip, tolerància, gestió de les emocions, responsabilitat, organització, iniciativa, adaptabilitat i disposició al aprenentatge,  tant importants per trobar i mantenir una feina”.

Sobre el Programa Làbora

El Programa Làbora, iniciat a finals de 2014, és un projecte pel foment de l’ocupació de les persones amb dificultats d’accés al mercat de treball, liderat per l’Institut Municipal de Serveis Socials de l’Ajuntament de Barcelona amb la col·laboració de les entitats socials, representades per ECAS (Entitats Catalanes d’Acció Social), FEICAT (Empreses d’Inserció de Catalunya), i Creu Roja, i del teixit empresarial de la ciutat.

Sobre Adama

Adama és la primera entitat d’intervenció social especialitzada en la gestió emocional i motivacional de les persones en exclusió o vulnerabilitat social. El seu objectiu és ajudar-los a recuperar la seva motivació, que es coneguin, incrementin la seva autoestima i desenvolupin les seves pròpies eines de gestió emocional que els portarà a sortir de la situació que estan vivint. Se centra en l’autoconeixement de la persona, en el seu desenvolupament personal i emocional, mitjançant l’aplicació de la metodologia FindingYou®, creada per Adama.

Més informació