Finalitza el programa d’emprenedoria Construïm en Femení

El passat 19 de juliol va tenir lloc l’entrega de premis del programa d’emprenedoria Construïm en Femení de Barcelona Activa per projectes d’Economia Social i Solidària impulsats per dones. Aquest programa vol acompanyar iniciatives d'emprenedoria cooperativa, social i solidària impulsades per dones tot recolzant-les oferint un programa de formació amb visió de gènere que contribueixi a crear un espai de referència per emprenedores .

25/07/2019 19:48 h

Gabriel Boichat

El programa, en el que  han participat 20 dones, va començar el mes de gener i durant aquests  pràcticament 7 mesos ha ofert més de 100 hores de formació, 200 hores d’acompanyament individual (dividides en tutories a projectes i acompanyament de temes vinculats a la cura) i 28 hores de tutories grupals. Els continguts del programa estan estructurats segons les esferes que travessen l’Economia Social i Solidària: l’esfera relacional, l’esfera econòmica i l’esfera jurídica; buscant en els nostres projectes l’equilibri entre estratègia, democràcia i productivitat.

Aquest any 2019 han participat projectes, individuals i col·lectius de diverses àmbits que van des de la construcció, la salut i les cures, l’art, la sostenibilitat ambiental i el comerç. Durant  l’acte d’entrega de premis es va posar de manifest el procés i l’evolució que aquests projectes han fet al llarg del programa així com la xarxa de suport mutu que s’ha generat entre les  dones participants.

Finalment les guanyadores dels  premis, van ser ‘Ness Desert’, projecte sobre turisme sostenible, ‘Play Tattoo’, projecte que utilitza els tatuatges temporals per fer reivindicacions artístiques  socials i feministes i la constructora ‘Projecte de construcció’ amb una mirada feminista.

Està prevista una propera edició d’aquest programa a partir del gener del 2020. Podeu consultar les dates de les sessions informatives que es faran sobre el mateix durant el mes  d’octubre i novembre, així com testimonis que han participat al programa al web: www.barcelonactiva.cat/construimenfemeni

Etiquetes associades a la notícia