Finalitzada la fase de suport ciutadà a les candidatures de la Sindicatura de Greuges

En aquesta fase de suport ciutadà han participat 3.034 persones i 189 entitats. David Bondia ha estat el candidat que ha rebut més suports individuals i Ramon Nicolau el que ha rebut l’adhesió de més entitats. Els resultats es posaran en coneixement dels grups polítics municipals, que hauran de deliberar i debatre per tal de votar i escollir el nou síndic o síndica entre tots els candidats al Consell Plenari del mes de juliol.

20/05/2021 12:01 h

Ajuntament de Barcelona

És la segona ocasió en què el procés d’elecció del càrrec s’ha obert al teixit associatiu i a la ciutadania en general, que han pogut mostrar el seu suport a alguna de les vuit persones que les diferents entitats de la ciutat havien presentat com a candidates. L’any 2016, però, es va crear una plataforma en línia específica. Ara, en canvi, el procés s’ha dut a terme íntegrament a la plataforma de participació municipal Decidim Barcelona, a través d’un sistema de verificació integrat amb el padró municipal, en què han pogut participar totes les persones de més de 16 anys empadronades a Barcelona. També s’han habilitat cinc punts d’acompanyament presencials per a les persones sense coneixements o recursos informàtics, repartits per la ciutat.

El fet que la ciutadania pugui participar en el procés d’elecció serveix per acostar la Sindicatura de Greuges a la ciutadania, però també per condicionar el debat i la negociació dels grups polítics municipals, que són els que en darrera instància hauran d’escollir un dels candidats.

En total hi han participat 3.034 persones i 189 entitats, totes elles inscrites al Fitxer d’entitats municipals. Els suports s’han repartit així:

    • David Bondia: 1.414 suports ciutadans i 57 adhesions d’entitats
    • Ramon Nicolau: 410 suports ciutadans i 73 adhesions d’entitats
    • Jordi Giró: 288 suports ciutadans i 23 adhesions d’entitats
    • Zaida Muxí: 270 suports ciutadans i 10 adhesions d’entitats
    • Isabel Alonso: 215 suports ciutadans i 6 adhesions d’entitats
    • Ricard de la Rosa: 186 suports ciutadans i 9 adhesions d’entitats
    • Rosa Cañadell: 167 suports ciutadans i 3 adhesions d’entitats
    • Rafel López: 84 suports ciutadans i 8 adhesions d’entitats

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades