Rutes per a tothom per Festa Major

La setmana del 26 d’agost hi ha fins a sis itineraris, rutes o visites guiades a alguns dels principals edificis històrics del districte. Bona part de les visites són adaptades per a persones amb discapacitat.

11/08/2019 12:51 h

asalariche

Durant la Festa Major de Sants es fan tres rutes guiades, obertes a tothom, per set espais d’importància històrica i patrimonial del barri. Els itineraris tindran lloc el 28, el 29 i el 30 d’agost, a les 18 h. La visita del 29 d’agost està adaptada a persones amb discapacitat auditiva, mentre que les tres rutes les poden fer persones amb mobilitat reduïda. L’activitat és gratuïta i cal inscripció prèvia al Centre Cívic Cotxeres de Sants a partir del 18 d’agost. El punt d’inici de la ruta és la seu del Districte (c. Creu Coberta, 104).

El 23 d’agost a les 17 h i el 25 a les 10.30 h també es fan dues visites guiades pel barri de Sants adaptades per a persones amb discapacitat visual. Organitzades per la Fundació Desenvolupament Comunitari, les visites comptaran amb un servei d’audiodescripció, làmines amb relleu i lectura fàcil. Les persones interessades s’han d’inscriure prèviament enviant un correu a info@fdc.cat posant a l’assumpte “Visita guiada a Sants” o bé trucant al 93 268 04 77. El punt de trobada d’aquestes visites també és la seu del Districte (c. Creu Coberta, 104).

A més, les persones amb discapacitat visual poden gaudir dels carrers guarnits de la festa gràcies a la visita adaptada de dimarts 27 d’agost. Disposaran d’un audiodescriptor que els acompanyarà durant tot el recorregut, podran tocar els decorats dels carrers i també parlar amb membres de les comissions de festes. La visita és a les 17 h i el punt de trobada, a la plaça de Bonet i Muixí, davant les escales de l’església de Santa Maria. L’activitat és gratuïta i cal inscripció prèvia enviant un missatge al correu electrònic subtil@subtil.cat o trucant al telèfon 649 005 207.

El mateix dia, té lloc la visita comentada a la Lleialtat Si les parets parlessin, en què es podrà descobrir la història i el projecte actual d’aquest equipament santsenc. La visita és a càrrec de Trama Cultura i compta amb el suport de Més Accés, que l’adaptarà per a persones amb discapacitat auditiva. La visita és gratuïta però, atès que el nombre de places és limitat, cal inscriure’s abans a inscripcio@lleialtat.cat.

Completen l’oferta d’itineraris culturals, les visites guiades a l’exposició “Oriol Maspons. La fotografia útil”, que es faran el 31 d’agost i l’1 de setembre al Museu Nacional d’Art de Catalunya. Per participar en aquesta activitat de caràcter gratuït, cal apuntar-se del 23 al 30 d’agost al Centre Cívic Cotxeres de Sants.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades