La Festa Major de Sants s'adapta a la situació sanitària
Del 24 al 29 d'agost, els jardins de Can Mantega, l'espai dels Castellers de Sants i vuit carrers i places d'aquest barri s'omplen d'activitats de Festa Major amb l'aforament controlat i reserva prèvia per evitar aglomeracions i contagis.Després d’un 2020 de mínims a causa de la pandèmia, la Festa Major de Sants comença a recuperar la celebració de la cultura popular amb l’edició d’enguany, en un format reduït de només cinc dies. Entre el 24 i el 29 d’agost torna la festa major, adaptada a la situació sanitària i aplicant-hi tots els protocols vigents per garantir una festa segura i responsable. Totes les activitats acabaran com a molt tard a les 0.30 hores.
Els jardins de Can Mantega, entre els carrers de Joan Güell i del Torrent de Perales, esdevenen l’espai central de la festa. Allà tindrà lloc el pregó, tallers infantils, espectacles culturals i populars. La festa manté les tradicionals ofrenes a Sant Bartomeu, a l’església de Santa Maria de Sants i al Mercat de Sants, i s’estén a nous espais del barri com els jardins de la Rambla de Sants, amb l’espectacle de foc estàtic dels Diables de Sants, o la Lleialtat Santsenca, amb l’exposició de cartells, entre d’altres.
Les comissions de festes dels carrers són les encarregades de la programació de petit format, a peu de carrer, amb propostes per a tots els gustos i adreçades a públics de totes les edats. En destaquen les actuacions musicals, com les que programen els Castellers de Sants al seu propi espai, ubicat com sempre a l’esplanada del darrere de l’antiga fàbrica dels Germans Climent. Aquests dies de festa també trobareu activitats infantils i familiars tant a l’espai dels Borinots com a tots els carrers i places.
Pregó homenatge als essencials en pandèmia
El pregó d’enguany, que tindrà lloc el mateix 24 d’agost a les 8 del vespre, vol ser un homenatge a dos sectors que han jugat un paper clau durant la pandèmia de la covid-19, com són el sanitari i el comerç. En representació del primer intervindrà la metgessa Marta Sorribes Capdevila, directora del CAP Numància. Nascuda al barri, on ha crescut i estudiat, hi treballa des de fa 30 anys. Pel que fa al món del comerç, participarà el pastisser Joan Galimany Kessler, propietari de la Kessler-Galimany, una de les pastisseries més antigues i emblemàtiques de Sants.
Els tradicionals guarniments dels carrers i places de la Festa Major de Sants enguany també s’adapten a la situació sanitària i seran només aeris, és a dir, que no hi haurà portalades ni figures al terra per facilitar el pas i l’accés als recintes festius. En total hi haurà vuit espais guarnits: Alcolea de dalt, Alcolea de baix, plaça de la Farga, Guadiana, Finlàndia, Robrenyo, Valladolid i la plaça Bonet i Muixí (espai que compartiran les comissions dels carrers de Papin i Sagunt). A més, enguany celebren el 40è aniversari els carrers de Finlàndia i d’Alcolea de Baix.
Etiquetes associades a la notícia
Notícies relacionades
-
Cultura i lleure
-
Cultura i lleure
-
Feminismes i dona
-
Mobilitat i transports