Formació de prevenció d’accidents de trànsit per a la gent gran

La Guàrdia Urbana ha començat una prova pilot als barris de la Sagrada Família i al Besòs per reduir l’accidentalitat de la gent gran a la via pública i al transport públic. El 35% de les víctimes d’atropellaments a la ciutat tenen més de 65 anys.

24/10/2018 15:54 h

Ajuntament de Barcelona

Amb el lema “Gent gran: volem la vostra seguretat” els equips de Policia de Barri de la Guàrdia Urbana han iniciat una prova pilot per assessorar les persones més grans de 65 anys dels barris de la Sagrada Família i del Besòs sobre prevenció d’accidents a la via pública i per evitar les caigudes dins del transport públic, especialment als autobusos urbans.

La gent gran és un col·lectiu vulnerable pel que fa als accidents de trànsit amb vianants. En un de cada tres atropellaments a la ciutat hi ha implicada una persona de més de 65 anys i al voltant del 70% de les caigudes dins del transport públic són de gent gran.

Mobilitat més segura al barri

Majoritàriament, la gent gran porta a terme les tasques quotidianes al seu barri, i per moure’s el transport més utilitzat és l’autobús. Per millorar la seguretat d’aquests desplaçaments, els agents de la Guàrdia Urbana recorreran el barri amb gent gran que participa en la prova pilot per reforçar hàbits de mobilitat com a vianants com travessar els carrers amb seguretat. Se’ls previndrà de possibles perills que es poden trobar a l’espai públic, com els vehicles de mobilitat personal.

Aquestes persones grans també faran un recorregut en un autobús urbà i rebran indicacions i consells per evitar caigudes i per accedir i baixar de l’autobús amb seguretat.

La Guàrdia Urbana ha impulsat la prova pilot en coordinació amb la Direcció de Serveis a la Infància, Joventut i Gent Gran i amb Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

Etiquetes associades a la notícia