Front comú amb el veïnat per evitar l’expulsió de sis famílies al Raval

La unió de forces amb els veïns i les veïnes ha permès evitar l’expulsió de sis famílies d’un immoble del Raval. L’acord amb la propietat de l’edifici del carrer de Sant Bartomeu, 6, permetrà que les unitats familiars afectades tinguin accés a un lloguer assequible.

21/09/2020 19:53 h

Ajuntament de Barcelona

La mediació i la negociació ha servit també perquè la propietat es comprometi a realitzar obres de millora i adequació dels pisos. Aquest pas és clau per poder accedir a les ajudes i incentius que el consistori ofereix a les propietats per al manteniment del parc residencial de la ciutat a canvi d’oferir lloguers a preus assequibles.

En aquest cas, a més, la propietat cedirà dos dels habitatges buits de l’immoble per llogar-los a famílies en situació de vulnerabilitat, i els quatre pisos restants de la finca els llogaran en el mercat lliure.

Lluita contra l’especulació immobiliària

El districte de Ciutat Vella és un dels més afectats per les pràctiques especulatives que envolten l’habitatge a la ciutat. Per això, l’any 2019 l’Ajuntament de Barcelona va iniciar una estratègia per abordar les situacions d’expulsió de veïns i veïnes de finques de propietat vertical a través de la negociació col·lectiva amb el veïnat de l’immoble, entitats socials i la propietat.

Anteriorment ja s’havien realitzat dues mediacions similars. La primera es va dur a terme amb el fons Blackstone a la finca del carrer de l’Hospital, 99, i va culminar el juliol del 2019. La segona actuació va ser a l’edifici del carrer d’Espalter, 6.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia