Front comú per repensar el futur del Besòs i el Maresme

Una comissió integrada pels grups municipals i les entitats del barri debatrà i treballarà les actuacions que cal dur a terme al territori en matèria d’urbanisme, salut, mobilitat, seguretat, sostenibilitat i teixit social.

09/03/2021 17:26 h

Ajuntament de Barcelona

El projecte resultant serà el Compromís pel Besòs i el Maresme, un acord que recollirà les accions i línies estratègiques que s’aplicaran al barri en un termini de fins a quinze anys. Aquest mes de març s’iniciaran els treballs de la comissió, en què, a més dels grups polítics, també hi participaran representants de les entitats veïnals, educatives, de lleure juvenil, de dones, de comerç, religioses o cooperatives del barri i altres agents com la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) o Barcelona Forum District, que també són referents d’aquest territori.

D’entre les mesures que s’han plantejat inicialment per debatre, destaquen la construcció d’habitatge de lloguer social, la millora de la il·luminació dels punts foscos, l’impuls de programes d’ocupació i reinserció sociolaboral, la promoció de mesures de reactivació econòmica, sobretot del comerç de proximitat, o el foment de la cultura, l’educació i l’esport.

L’objectiu és que a finals d’any es pugui presentar el full de ruta definitiu, pactat amb tots els agents que intervindran en el procés de debat.

Notícies relacionades