Front municipal en suport dels presos polítics

Davant del procés judicial a què s’enfrontaran els presos i les preses polítics en les properes setmanes, la gran majoria dels grups municipals, en representació de l’Ajuntament, han participat en un acte per donar suport a les persones empresonades i les seves famílies.

25/01/2019 10:41 h

Ajuntament de Barcelona

Durant la recepció a les famílies dels presos i les preses polítics, el Govern municipal i la majoria dels grups han demanat un front ampli perquè es respectin els seus drets durant el procés judicial. En l’acte han participat les famílies de Joaquim Forn, Oriol Junqueras, Jordi Cuixart, Raül Romeva i Carme Forcadell, i també hi han assistit familiars de Clara Ponsatí i Toni Comín.

La trobada, que es produeix quan falten pocs dies perquè comenci el judici al Tribunal Suprem, ha servit també per exigir l’alliberament immediat de totes les persones encausades perquè puguin assistir en llibertat al judici.

A la recepció han assistit diferents entitats en defensa dels drets humans, l’Institut Català de Drets Humans, Justícia i Pau, la Taula del Tercer Sector, l’Associació Catalana de Drets Humans, l’Associació Catalana pels Drets Civils, la Comissió de Defensa del Col·legi d’Advocats, Irídia, Novact, l’ANC i Òmnium Cultural.

També hi han pres part les regidores i els regidors Xavier Trias, del Grup Municipal Demòcrata; Montse Benedí, d’ERC; Eulàlia Reguant, de la CUP, i el regidor no adscrit Gerard Ardanuy.

Declaració Institucional al Plenari

Durant la recepció a les famílies dels presos i les preses polítics, s’ha presentat la declaració institucional que demà s’aprovarà al Ple municipal i que expressa el suport i l’acompanyament de l’Ajuntament de Barcelona als dirigents polítics encausats, alhora que insta el Tribunal Suprem a prendre totes les mesures per garantir el dret a un judici just i imparcial, reconegut a l’article 10 de la Declaració universal dels drets humans.

El text també insta el conjunt d’acusacions, especialment la Fiscalia General de l’Estat, que reconsideri l’acusació ajustant-se als principis democràtics d’intervenció penal mínima i proporcionalitat en l’aplicació del Codi Penal.

Etiquetes associades a la notícia