Glòries dona la benvinguda als seus nous veïns

16/11/2017 21:49 h

Ajuntament de Barcelona

“Em sento com si m’hagués tocat la loteria”. Així expressava Noemí Isabel De Angelis la seva alegria després de rebre les claus de la que a partir d’avui serà casa seva. Ella és una de les inquilines que estrenaran els nous habitatges amb serveis per a gent gran que s’han inaugurat avui al carrer de la Ciutat de Granada 145, a tocar de la plaça de les Glòries.

Noemí explica que ha de fer “malabarismes” per pagar el lloguer del pis on viu actualment, i per això defensa que els habitatges de lloguer protegit per a gent gran són “un projecte molt important” que ajuda a tenir “una societat més justa”.

En total, en aquests 105 habitatges acabats de construir hi viuran 117 persones. Avui han recollit les seves claus de les mans de la tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona Laia Ortiz, el regidor d’Habitatge, Josep Maria Montaner, i representants de les associacions de veïns dels barris de la zona.

Un total de 22 edificis a tot Barcelona

Als habitatges tutelats per a gent gran s’ofereixen diversos serveis com neteja, consergeria, teràpies auxiliars de geriatria o teleassistència. També es duen a terme activitats conjuntes i s’ofereixen serveis de suport social.

Aquest habitatges de lloguer protegit s’han creat per a persones que tenen més de 65 anys, es poden valdre per elles mateixes, reben pensions de menys de 20.000 euros i no tenen cap habitatge en propietat.

Comptant-hi els dos edificis inaugurats avui al carrer Ciutat de Granada, l’Ajuntament de Barcelona disposa actualment de 22 edificis d’habitatges amb serveis per a gent gran a tota la ciutat que acullen 1.385 persones.

A més, s’estan construint dos nous equipaments d’aquest tipus als barris de Sant Martí i Sarrià que sumaran 73 nous habitatges, i està projectada la construcció de 193 habitatges més a tres promocions que s’edificaran a l’Eixample i Gràcia.

Espais per fer vida en comú

A l’acte d’avui, el regidor d’Habitatge ha explicat que els edificis inaugurats avui tenen espais reservats per acollir en el futur dos equipaments sanitaris: un CAP i un centre de salut mental.

Montaner també ha destacat que els nous veïns podran gaudir d’espais per fer vida en comú com la terrassa i les sales d’activitats, per exemple. En aquest mateix sentit, la tinenta d’alcaldia ha subratllat que “l’edifici dona l’oportunitat de crear nous vincles” entre les persones que hi viuran.

Després del lliurament de les claus, els nous veïns han accedit a casa seva. Molts estaven impacients per començar a viure-hi. Lluís Ribalta n’és un exemple: “Demà ens portaran els mobles, i la setmana vinent vindrem a viure-hi la meva dona i jo”, ha dit.

La Maria Cinta Cusiné també s’hi instal·larà els propers dies. Després de l’acte es mostrava “contentíssima” per haver rebut les claus de la seva nova llar. Creu que “el pis és molt còmode i tot està molt ben posat”. Per això, avui per a ella ha estat un dia de celebració.

Més informació