Homenatge a les Brigades Internacionals, que van lluitar contra el feixisme a la Guerra Civil

Commemoració del 81è aniversari del comiat multitudinari a les Brigades Internacionals, que van venir a Espanya per combatre el feixisme durant la Guerra Civil a favor de la República i els valors republicans. L’acte ha acabat amb la tradicional ofrena al monument ‘David i Goliat’, de l’escultor Roy Shifrin, en honor dels brigadistes, que es va instal·lar el 1988 a la rambla del Carmel.

26/10/2019 13:43 h

Ajuntament de Barcelona

L’acte de commemoració de les Brigades Internacionals, que van lluitar contra el feixisme i en defensa de la democràcia durant la Guerra Civil (1936-1939), s’ha celebrat davant del monument David i Goliat, de l’escultor Roy Shifrin, que es va instal·lar el 1988 a la rambla del Carmel, a Horta-Guinardó.

L’homenatge l’organitza l’Amical de les Brigades Internacionals de Catalunya, amb la col·laboració de l’Associació Catalana d’Ex-presos Polítics del Franquisme, el Memorial Democràtic, la Generalitat de Catalunya, el Districte d’Horta-Guinardó i la Regidoria de Memòria Democràtica.

Defensors de la República

Les Brigades Internacionals van ser unitats militars formades per voluntaris d’esquerra vinguts de diversos països del món per lluitar a la Guerra Civil, a favor de la República i contra el feixisme. El Comitè de No-intervenció, institució internacional amb seu a Londres, temia els efectes nocius que per a altres països podria tenir la internacionalització del conflicte bèl·lic espanyol, i va ordenar la retirada d’aquestes forces.

Quan va conèixer la notícia, el 28 d’octubre de 1938, el Govern de la República va organitzar un comiat en què van desfilar els brigadistes i en què la ciutadania es va bolcar massivament per agrair-los el compromís en la lluita pels valors republicans.

Etiquetes associades a la notícia