Homenatge als arxius com a protectors de la memòria

El Dia Internacional dels Arxius, el 9 de juny, se celebrarà a Barcelona amb un ventall ampli d'activitats per donar a conèixer el patrimoni documental de la ciutat i promoure el paper essencial dels arxius com a garants de l’accés al coneixement i la preservació de la memòria individual i col·lectiva.

04/06/2017 10:02 h

Redacció

Un any més, l’Arxiu Municipal de Barcelona se suma a la celebració del Dia Internacional dels Arxius divendres, 9 de juny, i programa un conjunt d’activitats durant tot el mes de juny. Es tracta d’una iniciativa promoguda per commemorar la creació del Consell Internacional d’Arxius de la UNESCO, l’any 1948, amb la participació d’arxius de tot el món.

La ciutat s’afegeix a l’homenatge als arxius per deixar constància del paper que tenen en la societat actual com a garants de la seguretat i transparència de les actuacions de l’Administració, com a promotors de la preservació de la memòria històrica i com a protectors del dret de la ciutadania a accedir a la informació i el coneixement.

Entre les activitats que durant tot el mes es portaran a terme, destaquen el recorregut d’autor “Les sorpreses de l’arxiu: fotògrafs del segle XIX a Barcelona”, a l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona; l’exposició “Barcelona coopera. La Cooperativa de Teixidors a Mà, 1876-1992”, a l’Arxiu Municipal del Districte de Gràcia; la presentació del llibre Barcelona Arxiu Municipal Contemporani AMCB 1917-2017, o la conferència “Icària, l’abans de la Vila Olímpica: arquitectura i vida”, a l’Arxiu del Districte de Sant Martí.