Homenatge icònic a Gràcia a les dones del bàndol republicà

La icònica fotografia de la miliciana antifeixista Marina Ginestà vestirà una mitgera de la plaça de les Dones del 36, al barri de Gràcia. El mural estarà dedicat a les dones que van tenir un paper actiu en la defensa de la república durant la Guerra Civil.

20/08/2018 16:08 h

Ajuntament de Barcelona

Durant les festes de Gràcia i el descobriment d’una placa commemorativa en memòria de les dones que van participar a la Guerra Civil, el regidor del districte de Gràcia, Eloi Badia, va anunciar la iniciativa, amb l’objectiu de “plasmar una imatge que representa la valentia, el coratge, la il·lusió, la determinació i la força de les dones del 36”, així com per destacar el paper de les dones del bàndol republicà durant la guerra.

En la fotografia original, feta a la terrassa de l’Hotel Colón per Hans Gutmann, la jove miliciana tenia només 17 anys.

Un espai dignificat

El projecte sorgeix del concurs d’idees de la Setmana de l’Arquitectura 2017, i té per objectiu dignificar l’espai per mitjà del tractament de la paret; d’aquesta manera s’integra a l’entorn i se’n millora el comportament tèrmic.

La construcció d’una façana verda i d’una central de plaques fotovoltaiques incrementarà la presència de biodiversitat, i els habitatges contigus guanyaran en aïllament i estalvi energètic.

La transformació de la mitgera es durà a terme a principis del 2019, té un pressupost de 230.000 euros i forma part del Pla de remodelació de parets mitgeres 2018-2019.

Etiquetes associades a la notícia