Horta-Guinardó amplia al Carmel i Can Baró els punts d’atenció XARSE

Es tracta d'un servei d’acompanyament a recursos per a persones afectades per la crisi de la covid-19 i suport personalitzat per a la sol·licitud de tràmits administratius.

13/09/2021 09:14 h

Districte Horta-Guinardó

El servei d’acompanyament a recursos per a persones afectades per la crisi de la COVID i suport personalitzat per a la sol·licitud de tràmits administratius s’amplia a més barris del Pla de Barris. L’objectiu és donar servei d’atenció integral a les persones, sigui el seu problema de l’àmbit que sigui, i de suport pràctic (amb tramitació telemàtica si s’escau) per derivar al recurs o recursos que més s’adeqüin a la seva necessitat.

Què pots trobar a un dels punts de la xarxa XARSE?

Les diferents accions que s’hi despleguen son:

  • Atenció a les necessitats de la persona i derivació al recurs de l’administració pública o del teixit comunitari que s’adeqüi més a les seves necessitats, en estreta coordinació amb Serveis Socials
  • Suport en la tramitació telemàtica d’ajudes
  • Acompanyament i formació digital, en col·laboració amb la fundació Bit Hàbitat
  • Trobades de suport emocional
  • Formació i acompanyament en economia domèstica
  • Sessions de defensa de drets laborals en temps de covid

Les atencions inicials i el suport a la tramitació d’ajuts s’estan duent de manera presencial amb totes les mesures de seguretat que requereix l’actual context de pandèmia.

El Carmel i Can Baró, nous punts XARSE

L’horari d’atenció del punt XARSE que dona servei a aquests dos barris és de dilluns a divendres, de 8.30 a 15 h, i dimarts i dimecres de 15.30 a 18.30 h. Només s’atendrà amb cita prèvia, que es pot solicitar trucant al 657 181 542.

Aquesta iniciativa, impulsada pel Pla de Barris de Barcelona, és una de les moltes mesures xoc que l’Ajuntament de Barcelona posa en marxa per intentar pal·liar els efectes d’aquesta crisi.