Hostafrancs guanya un nou centre educatiu

El nou institut escola al barri d’Hostafrancs amplia l’oferta educativa al barri i permetrà donar continuïtat al projecte de renovació pedagògica des de l’educació infantil fins a la secundària. L’antiga escola concertada Sant Vicenç de Paül allotjarà el nou centre educatiu, que entrarà en funcionament el curs vinent amb dos grups de P3 i dos de primer d’ESO.

10/01/2019 17:33 h

Ajuntament de Barcelona

El nou institut escola, situat a l’antiga escola concertada Sant Vicenç de Paül, acollirà gradualment tot l’alumnat de l’Escola Miquel Bleach i de l’Institut Joan Corominas. El curs 2022-2023 tot l’alumnat es traslladarà a l’Institut Joan Corominas i l’institut escola podria reconvertir-se en un centre d’estudis postobligatoris.

El curs vinent el centre obrirà les portes amb dos grups de P3, un de l’escola Miquel Bleach i un de nova creació, i dos grups de primer d’ESO. El nou centre permet donar continuïtat pedagògica entre l’educació infantil, la primària i la secundària. El nom de l’institut escola el decidirà la comunitat educativa del centre en un procés participatiu. L’alumnat de l’ESO també participarà en el projecte educatiu al voltant de l’art i del patrimoni artístic que, en col·laboració amb el Museu Nacional d’Art de Catalunya, ha impulsat a primària l’escola Miquel Bleach.

Adequació de les instal·lacions

S’invertiran 400.000 euros per adequar les instal·lacions de l’antiga escola, que va tancar fa uns mesos, i adaptar-les al nou projecte de renovació pedagògica. L’antiga escola concertada Sant Vicenç de Paül la va obrir l’orde religiós de les Filles de la Caritat fa 140 anys per impartir educació infantil i primària al barri. L’acord entre l’orde religiós, el Consorci d’Educació de Barcelona i el consistori permet transformar el centre en un nou equipament públic que amplia l’oferta educativa al barri d’Hostafrancs.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades