Idees noves per a una democràcia millor

L’art com a eina d’intervenció comunitària, noves iniciatives per a la formació de persones adultes, un acostament col·laboratiu a la memòria històrica o l’exploració del potencial de l’escola com a nucli urbà són algunes de les vuit propostes guanyadores de la primera edició dels Premis a la Qualitat Democràtica.

11/05/2017 11:17 h

Redacció

Una presentació a la Nau Ivanow va servir perquè les persones responsables de les iniciatives premiades poguessin explicar les característiques dels seus projectes. Tots vuit tenen en comú proposar avenços en el camp de la participació, l’acció comunitària i la tecnopolítica, els tres eixos centrals d’aquests premis, impulsats per l’Àrea de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència.

Els projectes premiats també comparteixen el fet de ser iniciatives d’innovació democràtica impulsades per la ciutadania. En aquest sentit, els Premis a la Qualitat Democràtica permeten reforçar models de governança que es basin en la coproducció de polítiques públiques.

Els premis en la categoria de desenvolupament de projectes han estat per a:

“Procés participatiu per definir un projecte educatiu entre persones adultes”, de l’Associació Educativa i Cultural Formes.
“Diàlegs estètics al meu barri”, d’Utopia Barcelona.
“Multiplicant salut: participació pel canvi”, de l’Associació Benestar i Desenvolupament (ABD).
“Lliguem caps”, de TAG Taller d’Intangibles.

En la categoria de recerca s’han premiat:

“L’escola com a nucli urbà i social del barri”, de Marc Deu Ferrer.
“Com es decideix a Decidim Barcelona?”, de Vicenç Gómez Cerdà.
“Barcelona com a joventut plural”, de la Universitat Autònoma de Barcelona.
“Processos innovadors en l’aprofundiment democràtic”, de la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia.

Més informació