Impliquem els visitants en la lluita contra els pisos turístics il·legals

24/07/2017 16:48 h

Districte Sant Martí

 

De les estades il·legals, tothom n’és perjudicat, fins i tot qui en gaudeix. D’aquesta premissa neix la campanya de detecció d’irregularitats en aquest àmbit.

Emmarcada en les accions contra els pisos turístics il·legals, comença una campanya que té com a objectiu corresponsabilitzar els turistes als seus països d’origen dels efectes negatius que l’oferta no reglada té sobre la ciutat. Per això, s’ha habilitat el web fairtourism.barcelona, i s’ha fet una acció de màrqueting de carrer amb uns llits que s’ubicaran en tres dels principals atractius turístics de la ciutat.

El web permet consultar si l’habitatge contractat disposa de llicència o no, i quan calgui, formular la denúncia corresponent. Per promoure’l s’ha fet una campanya digital en xarxes socials i en els principals webs utilitzats per contractar viatges a Barcelona de les principals ciutats del Regne Unit, França, Alemanya i Itàlia, en cadascun dels idiomes d’aquests països. Els veïns i les veïnes de Barcelona també poden accedir-hi i detectar si algun dels habitatges de la seva comunitat està fent un ús turístic no reglat.

Entre d’altres espais, a l’av. Catedral, la platja de la Barceloneta i a l’entorn de la Sagrada Família s’ha ubicat una habitació amb un gran llit amb l’objectiu de cridar l’atenció dels turistes i, d’aquesta manera, informar-los de com assegurar-se si el pis on s’allotgen compleix la normativa.

La campanya també inclou la distribució de cartells i fullets a la via pública en els districtes amb més afluència de turistes (Ciutat Vella, l’Eixample, Sants-Montjuïc, Gràcia i Sant Martí), així com a l’aeroport i al transport públic de la ciutat. Tots els missatges es difondran en català, castellà, anglès i francès.

Un total de 1.000 pisos turístics menys

La campanya se suma a altres accions empreses per erradicar els pisos turístics il·legals. En els primers sis mesos de l’any s’ha obert expedient a 2.080 habitatges d’ús turístic a la ciutat, s’han dictat 1.068 ordres de cessament i s’han obert 1.461 procediments sancionadors, gràcies a la feina que han fet els equips de visualitzadors i d’inspectors, als quals s’ha dotat de més recursos.