Impuls a les empreses innovadores en l’àmbit de la salut

En col·laboració amb el Parc Científic de Barcelona (PCB), de la Universitat de Barcelona, es llança el BCN Health Booster, un programa d’acceleració per impulsar empreses emergents amb un projecte de negoci innovador en l’àmbit de la salut. En la iniciativa també hi participa Barcelona Activa, i té el suport empresarial del Biocat. Es tracta d’un exemple paradigmàtic de la col·laboració entre centres públics, empreses, universitats i administracions per promoure la innovació en salut i el retorn a la societat de la inversió en recerca que promou el pla Barcelona Ciència.

02/06/2021 15:00 h

Ajuntament de Barcelona

Onze projectes empresarials innovadors accediran a un programa de tres anys que consta del lloguer subvencionat d’un laboratori al Parc Científic de Barcelona i d’acompanyament expert del Biocat adaptat a les seves necessitats.

S’habilitaran 527 metres quadrats a l’edifici Clúster II, amb diferents laboratoris per a les empreses seleccionades, en ús exclusiu o en modalitat de cotreball, a partir de l’1 de desembre de 2021. Els lloguers i serveis generals seran bonificats pel Parc durant tres anys: un 70% el primer any, un 45% el segon i un 20% el tercer.

El programa d’acompanyament empresarial del Biocat inclourà sessions de formació, mentoria i consultoria personalitzada, assessorament en matèria d’accés al finançament i la participació en els programes Health & Bio Team Dating i Investment Readiness Series (TIRS), organitzats pel Biocat, a més d’accions de treball en xarxa amb els més de cent membres de la comunitat PCB.

Qui hi pot participar? 

La participació en el BCN Health Booster està oberta a empreses constituïdes fa menys de cinc anys que desenvolupin productes farmacèutics, biotecnològics o dispositius mèdics, així com a empreses de serveis adreçades al sector de la salut que requereixin utilitzar un laboratori per a la seva activitat.

Les candidatures es valoraran segons els criteris següents: viabilitat tècnica i econòmica, equip promotor i impacte social del projecte emprenedor, i es prioritzaran les empreses derivades de centres de recerca públics, hospitals i universitats.

Les candidatures es poden presentar fins al 17 de setembre en aquest web.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia