Impuls a les indústries creatives i innovadores

El programa Creamedia 2020-2022, de Barcelona Activa, es renova per oferir nous serveis d’acompanyament, impulsar la creació d’empreses creatives i potenciar Barcelona com a espai per al talent creatiu, i en els propers anys donarà impuls a prop de cinquanta projectes. Aquest programa té el suport econòmic del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), i hi col·laboren l’Institut Català d’Empreses Culturals (ICEC) de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Catalunya Cultura; a més, s’hi afegiran l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya i la Plataforma d’Audiovisuals de Catalunya.

21/02/2020 14:21 h

Ajuntament de Barcelona

A partir d’avui comença el procés de selecció de les primeres quinze empreses emergents que s’instal·laran a la Incubadora Almogàvers del districte 22@, una plataforma permanent de trobada de la comunitat emprenedora i innovadora vinculada al sector, per rebre suport per definir i concretar el seu model de negoci.

Els projectes seleccionats disposaran durant sis mesos d’un espai en què tindran l’acompanyament dels equips tècnics de Barcelona Activa i de professionals del sector. Aquest és el temps que es considera necessari per poder generar un model de negoci viable i sostenible en l’àmbit de les indústries creatives. A més, el programa oferirà formació i tallers exclusius de lideratge, digitalització del projecte i connectivitat amb l’ecosistema.

Aquesta evolució del programa Creamedia permetrà identificar projectes emprenedors i innovadors del sector i serà una eina de suport per a la creació d’empreses i start-ups, que tindran un espai útil en què podran provar el seus productes o disposar d’una agenda d’activitats. A més, es vol crear una xarxa d’antics alumnes per ampliar el nombre de socis públics i privats i reforçar el programa.

A Barcelona, el teixit empresarial creatiu representa el 12,2% de l’economia i concentra un 49,5% dels llocs de treball d’aquest sector a Catalunya.

Etiquetes associades a la notícia