Impuls a l’ocupació de qualitat a Horta-Guinardó

El Pla de desenvolupament econòmic (PDE) d’Horta-Guinardó, el cinquè dels sis que es posaran en marxa durant aquest mandat, se centra en el foment de l’activitat econòmica sostenible, arrelada al territori i al servei de les persones, i a millorar les oportunitats laborals de les persones en situació d’atur, promoure el treball digne i dinamitzar el teixit comercial de la zona.

04/04/2018 12:52 h

Ajuntament de Barcelona

VÍDEO. Gerardo Pisarello: “Fer economia de proximitat, porta a porta, juntament amb la gent que viu al territori, és fer la gran economia de la ciutat. No podem desaprofitar el talent de la nostra gent ni deixar ningú enrere.”

Els PDE s’adapten a la realitat de cada districte per impulsar-ne l’economia d’acord amb el context. A Horta-Guinardó, on el percentatge d’atur és superior a la mitjana de la ciutat, el PDE se centra a incrementar les possibilitats d’inserció de les persones desocupades, acostant-los els serveis d’ocupació municipals i capacitant-les perquè puguin inserir-se laboralment.

El pla reforça els programes d’orientació professional i inserció laboral, així com la formació de curta durada, impulsada per Barcelona Activa, que s’ofereix a Ca n’Andalet i a Mas Guinardó.

Nou espai de cotreball

A principis del 2019 obrirà un espai de cotreball als baixos desocupats d’un edifici situat a l’avinguda de l’Estatut de Catalunya, al barri de la Clota, que es posarà a disposició de projectes emprenedors en àmbits estratègics a canvi que donin suport a iniciatives o entitats del territori.

A més d’una oficina, aquest espai disposarà d’una cuina equipada i un parell de tallers compartits i col·laboratius on realitzar activitats manuals i artesanals diverses i que puguin funcionar també com a sales de formació.

Així mateix, el pla consolida les subvencions a projectes generadors d’activitat econòmica promoguts per entitats de la zona, i impulsa els territoris de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera per mitjà del Pla de barris. També recull la dinamització dels entorns de la masia de Can Soler a partir d’un procés comunitari participatiu que recuperi usos antics relacionats amb l’agroecologia, i la promoció de projectes ocupacionals vinculats als serveis sanitaris i a les cures.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia