‘Impulsem el que fas’: oberta la subvenció per a projectes que dinamitzin locals buits en planta baixa

L’Ajuntament de Barcelona, mitjançant Barcelona Activa, convoca per cinquè any consecutiu “Impulsem el que fas”, el programa de subvencions creat per impulsar projectes que activin l’economia dels barris. Dins d’aquest paquet d’ajudes, enguany s’hi inclou la modalitat “Dinamització de locals buits en planta baixa”. Aquesta subvenció va dirigida a aquells projectes empresarials que impliquin la compra o lloguer de locals buits en planta baixa preferentment en les zones dels districtes més afectats per les conseqüències de la covid-19.

08/04/2021 09:33 h

Marc Amat Vilà

Amb l’objectiu de reactivar els locals buits de la ciutat, l’Ajuntament de Barcelona ha convocat la subvenció “Dinamització de locals buits en planta baixa”, inclosa dins el programa “Impulsem el que fas. En aquesta modalitat, s’hi poden presentar aquells comerços de proximitat, pimes, persones autònomes o cooperatives, entre d’altres, que impulsin l’activitat econòmica de la ciutat i que, per fer-ho, ocupin un local buit en planta baixa als districtes que tenen una renda inferior a la mitjana.

Concretament, hi poden concórrer aquells projectes que, a banda d’ocupar un local inactiu en planta baixa, recuperin de manera demostrable el nivell d’activitat econòmica prèvia a la crisi sanitària, tornant a atraure clientela o sumant-ne de nova, reorientant el model de negoci o millorant processos. També hi poden concórrer aquells que, a més, ofereixin productes o serveis directament adreçats a les necessitats de veïns i veïnes de les zones on s’ubiquin, sempre que la seva activitat no contribueixi a saturar l’oferta comercial o de serveis d’aquest territori. A més, es valorarà que el projecte contribueixi al desenvolupament econòmic de l’entorn on s’ubiquen i que faci front a la gentrificació o a la desertificació comercial. De forma preferent, els projectes han d’estar ubicats en les zones dels districtes més afectats per les conseqüències de la covid-19. Es poden consultar a la pàgina 4 i 5 de la convocatòria.

En aquesta modalitat, anomenada Modalitat 1, els projectes poden incloure com a costos la compra de maquinària, la compra d’estocs o el cost de rehabilitació de locals, així com la resta de despeses que es poden consultar a les bases. L’import total d’aquests costos no podrà superar en cap cas el 50 % del pressupost del projecte, amb una limitació màxima de 31.250 euros per a projectes amb un pressupost igual o superior a 62.500 euros. La informació detallada d’aquesta modalitat la trobareu aquí.

Per optar a la subvenció, la sol·licitud només es pot lliurar telemàticament a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de Barcelona. Per facilitar la presentació de projectes i resoldre dubtes, s’ha posat en marxa el Servei de Suport a la Sol·licitud de Projectes.

Etiquetes associades a la notícia