Incorporació de set busos més d’hidrogen a la línia X1

Les properes setmanes s’afegiran set autobusos més que fan servir aquest tipus de tecnologia de zero emissions a una línia, l’X1, que va ser la primera a posar en circulació un autobús d’aquestes característiques a tot l’Estat. La previsió de TMB és incorporar-ne fins a seixanta en l’horitzó del 2025.

26/05/2022 18:04 h

Ajuntament de Barcelona

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) continua l’aposta per la mobilitat sostenible amb la incorporació de set vehicles d’hidrogen a la línia X1: quatre el dilluns 30 de maig i tres més durant el mes de juny. S’afegiran al primer bus d’hidrogen de tot l’Estat, que circula en aquesta mateixa línia d’XpresBus que connecta el centre de la ciutat amb els nodes intermodals de Francesc Macià i Glòries.

A més, fins al 2025, TMB incorporarà fins a seixanta vehicles amb aquesta tecnologia de zero emissions.

El Pla estratègic 2025 de TMB reforça l’adquisició de vehicles més sostenibles per minimitzar l’impacte del transport en autobús en el medi ambient. Una transformació del sistema de mobilitat que ja és una realitat, ja que entre el 2021 i el 2024 la flota tindrà 210 vehicles híbrids de gas natural, 154 d’elèctrics i 46 d’hidrogen.

L’aposta per aquest tipus de tecnologia de mobilitat requerirà a TMB una inversió que arribarà a gairebé 410 milions d’euros per a l’adquisició de vehicles d’energies netes fins al 2026.

L’hidrogen, que és l’element més abundant en l’univers, és un vector energètic de gran versatilitat que està cridat a tenir un paper preponderant en el transport, emmagatzematge i conversió instantània en una energia útil de formes d’energia diverses. La seva utilització en el transport avança gràcies al desenvolupament tecnològic lligat a les piles de combustible.