Us informem que per tasques de millora en les infraestructures tecnològiques de l'Ajuntament de Barcelona, aquest cap de setmana la Seu Electrònica, Guia BCN, l'Oficina Virtual de Tràmits, el Servei d'Atenció en Línia al Ciutadà i l'Agenda 500 estan fora de servei. També es poden veure afectats altres serveis d'aquest web.

L'horari previst d'aquesta actuació és fins aquest dilluns, a les 00.00 hores.

Disculpeu les molèsties que us puguem ocasionar.

Innovació municipal a l’Smart City Expo World Congress

Per novè any consecutiu, l’Smart City Expo World Congress, l’esdeveniment internacional sobre ciutats intel·ligents més important, torna a Fira Barcelona, enguany amb el lema “Ciutats fetes de somnis”. L’Ajuntament de Barcelona hi serà present amb un estand on es duran a terme més d’una trentena d’activitats amb l’objectiu de promoure un model de ciutat innovador, més just, sostenible i que millori la qualitat de vida de les persones. “Humanitzant la tecnologia per Barcelona” agrupa totes les activitats, que posen al centre la tecnologia com a element indispensable per afrontar els reptes de l’actualitat i com a gran aliada per assolir els objectius de desenvolupament sostenible. L’esdeveniment tindrà lloc del 19 al 21 de novembre.

16/11/2019 10:26 h

Ajuntament de Barcelona

Amb el lema “Humanitzant la tecnologia per Barcelona”, l’estand de l’Ajuntament de Barcelona presenta un bloc descriptiu del model de ciutat intel·ligent estructurat en tres pilars:

 • L’arquitectura dels sistemes d’informació transversal.
 • Les dades com a element primordial per a la governança de la ciutat.
 • Els objectius de desenvolupament sostenible que guien les actuacions municipals.

A més, s’explica el model de ciutat amb tres grans eixos temàtics en què s’exposen les polítiques públiques i els projectes més importants per implementar-lo: participació en la governança de la ciutat, interacció social i economia, i àmbit urbà.

Alguns dels projectes destacats seran:

 • KIC Urban Mobility: s’innova amb l’objectiu d’accelerar el canvi cap a un model sostenible de mobilitat urbana. Barcelona lidera la fase d’inici del projecte i tindrà la futura seu d’EIT Urban Mobility.
 • ATRI, d’habitatge adaptable, els allotjaments Aprop i l’habitatge públic Can Fabra: es treballa en diferents models arquitectònics i de gestió per reduir els terminis de promoció i augmentar la qualitat i sostenibilitat dels habitatges i allotjaments.
 • Zona de baixes emissions: s’implementa aquesta mesura per delimitar en l’àmbit de les rondes una zona de protecció de les persones i restringir progressivament la circulació.
 • Repte social 5GBarcelona: es vol incentivar el desenvolupament de projectes per posar a prova i validar les noves tecnologies relacionades amb la 5G. Per exemple, la millora de la qualitat de vida de les persones grans amb un robot anomenat Buddy.
 • “Barcelona es mou”: s’aposta per diverses iniciatives per fer una ciutat més segura, eficient i sostenible en l’àmbit de la mobilitat urbana.

Empreses innovadores

Del 19 al 21 de novembre l’Ajuntament de Barcelona tindrà un estand on setze empreses innovadores, seleccionades per Barcelona Activa, mostraran solucions alineades amb les polítiques municipals. Entre aquestes empreses hi haurà:

 • Sotavia: alerten de desperfectes en el paviment urbà.
 • Foot Analytics: mesuren el trànsit i el moviment de les persones a la ciutat.
 • Lobelia IsardSAT: avaluen els riscos associats a escenaris climàtics en cada regió i en cada cas.
 • Allwize: corregeixen els problemes de gestió ambiental, aigua i enllumenat de les ciutats.
 • SmartDataSystem-Mycelium: proporcionen als ajuntaments les eines necessàries per assolir els objectius de transició energètica.

A més, es podrà visitar l’estand dedicat a la xarxa de ciutats per a l’economia col·laborativa Sharing Cities.

Espai Fòrum

L’estand municipal inclou aquest espai on es presentaran projectes municipals i iniciatives d’entitats del tercer sector, associacions, empreses emergents i pimes seleccionades a través d’una convocatòria oberta. Tindrà una programació de conferències, actes i presentacions de les 9.30 a les 18.00 hores.

Reptes urbans i finalistes del World Data Viz Challenge 2019 Barcelona-Kobe

Dimarts, 19, s’anunciaran els guanyadors de dos reptes proposats per l’i.lab:

 • Cerca de solucions que generin energia neta a partir dels paviments de la ciutat. La persona premiada rebrà una subvenció de 30.000 euros per implementar una prova pilot a Barcelona.
 • Cerca de solucions innovadores que ofereixin atenció efectiva a la gent gran en situació de dependència en el marc de les superilles socials. El projecte guanyador rebrà 20.000 euros per a la implementació.

Aquest mateix dia també es presentaran els projectes finalistes del World Data Viz Challenge 2019 Barcelona-Kobe, el concurs d’anàlisi i visualització de dades perquè la ciutadania contribueixi a millorar aspectes de les ciutats. Els sis projectes finalistes de Barcelona i els cinc de Kobe, sobre les ciutats i l’emergència climàtica, s’exposaran al congrés.

Etiquetes associades a la notícia