Innovació Social per a un Envelliment Actiu i Saludable

31/10/2016 12:00 h

Jesús Martínez

La regidora d’Infància, Joventut i Gent Gran, Sra. Carme Andrés, obre el Simposi de finalització de la  Conferència Internacional d’Innovació Social per un Envelliment Actiu i Saludable, organitzada en el marc del projecte SIforAGE.

En l’acte d’obertura del simposi, la regidora va destacar la importància de sumar esforços, des de diferents àmbits,  per tal d’abordar des de la innovació social  el repte del progressiu procés d’envelliment  de la població.

Davant d’aquest repte, la Sra. Carme Andrés va recordar que l’Ajuntament ja esta treballant  per fer possible que les persones grans conservin el màxim de temps possible la seva autonomia personal,  mitjançant polítiques socials d’habitatge, de serveis d’atenció  o utilitzant  la innovació tecnologia per pal·liar les situacions de solitud no volguda i promovent un envelliment actiu i saludable  que afavoreixi l’aprenentatge al llarg de la vida, la  participació i seguretat per tal d’aconseguir una millora de la qualitat de vida a mesura que les persones envelleixen.

En la  Conferència, que va tenir lloc del 19 al 20 d’octubre a la Universitat de Barcelona,  és l’assoliment final del Projecte SIforAGE, un projecte innovador de quatre anys de durada  i del  que una part de la feina s’ha presentat  i debatut  durant la Conferència, amb l’ objectiu d’ajuntar actius de diferents camps per debatre sobre l’envelliment, els seus reptes, i possibles camins pel futur.