Inversió estatal per reforçar les polítiques municipals d’habitatge

L'Estat invertirà 71,7 milions d’euros en 54 de les promocions d’habitatge públic de lloguer o cooperatiu que ja estan en marxa a la ciutat. La injecció econòmica contribuirà a fer créixer el parc públic d’habitatge amb 3.614 pisos d’obra nova i suposarà un 16% de la inversió total.

09/10/2020 09:48 h

Ajuntament de Barcelona

Les 54 promocions d’habitatge de lloguer assequible són una part dels 7.915 pisos que l’Ajuntament impulsa des de l’any 2015 i que formen part de l’estratègia municipal per defensar el dret bàsic i universal a una llar digna.

Aquesta nova inversió marca un punt d’inflexió en les polítiques d’habitatge a la ciutat, ja que des de l’any 2016 el finançament d’altres administracions per a la construcció d’habitatge públic era d’un 0,87%. Fins ara, Barcelona s’enfrontava pràcticament en solitari a la manca d’habitatge públic, l’especulació immobiliària o l’escassetat de sòl disponible.

Amb la injecció econòmica de l’Estat, l’aportació externa per contribuir a la construcció d’habitatge públic de lloguer passa a ser d’un 16%, mentre que l’Ajuntament n’assumeix el 84%. En total, la inversió en les promocions d’habitatge ascendeix fins als 679 milions d’euros.