Inversió per difondre el coneixement del patrimoni de Collserola

Els ingressos provinents de la taxa turística serviran per finançar l’avantprojecte d’arranjament dels accessos al Parc Natural de la Serra de Collserola i la col·locació de senyals des de Barcelona i per editar el llibre de fotografies nocturnes ‘Estels i ermites de Collserola’, que explica la història de la zona a través de la seva arquitectura religiosa i de l’astronomia. L’objectiu és millorar l’accés al parc i potenciar el coneixement de la seva riquesa patrimonial.

17/04/2017 11:42 h

Redacció

Aquesta és una altra de les mesures recollides en el Pla estratègic de turisme 2020 i que consisteix a invertir en la ciutadania els ingressos recaptats per mitjà de la taxa turística i contrarestar així l’impacte del turisme a la ciutat. Recentment s’han anunciat altres mesures que s’aplicaran a la ciutat amb els diners de l’impost, com el reforç del servei de bus a l’estiu o la millora de diferents places de Gràcia.

L’avantprojecte d’arranjament dels accessos i els senyals del parc natural des de Barcelona preveu millorar els senyals d’identificació de benvinguda al recinte i arranjar els camins en mal estat de conservació que duen al passeig de les Aigües, així com altres millores a les entrades al parc, especialment l’accés des del pla dels Maduixers.

D’altra banda, Barcelona Llibres editarà Estels i ermites de Collserola, un treball fotogràfic amb els estels com a fil conductor dedicat a l’arquitectura religiosa del parc natural. El llibre s’acompanyarà d’un clip promocional i una exposició itinerant.

A més, es reeditarà el mapa del territori del Parc Natural de Collserola, que en detalla tot el patrimoni i vol reflectir el lligam entre el parc i la ciutat. La primera edició del plànol, amb 20.000 unitats, es va esgotar, i ara se’n publicaran 30.000 exemplars més.