Vine a l'itinerari guiat per Gràcia: la vida cultural i associativa a la Vila de Gràcia - PLACES EXHAURIDES

20/03/2023 13:19 h

Andrea Hernández Guerra

Us proposem un itinerari per descobrir tota una sèrie d’edificis que reflecteixen la vida cultural i associativa de la Vila de Gràcia a partir de la documentació conservada a l’Arxiu Municipal del seu districte. Si bé Gràcia és abastament coneguda per la celebració de la seva festa major cada mes d’agost, aquesta efemèride representa tan sols la cúspide d’una trajectòria social que ha vetllat per la cultura al llarg de la seva història, especialment a partir de la segona meitat del segle XIX.

El recorregut que se segueix per l’antiga Vila de Gràcia s’inicia a la plaça del Nord, on trobem la seu dels Lluïsos de Gràcia, tot continuant per l’Orfeó Gracienc i passant per alguns dels teatres més històrics del territori, com el Bosque o el Principal. Així mateix, al llarg de la passejada també ens aturarem en aquells edificis que ens expliquen la vessant associativa de Gràcia, com ara la Societat Obrera l’Artesà o l’edifici que havia estat la Cooperativa de Teixidors a Mà, parada final d’aquest itinerari.

Dia i hora: Dissabte, 25 de març de 2023, a les 11.00 h (es calcula que l’itinerari tindrà una durada d’1:30 hores)

Punt de trobada: Porta de la seu dels Lluïsos de Gràcia (plaça del Nord, 7-10). Es recomana presentar-se al punt de trobada amb una antelació de 10 minuts.

És necessària inscripció prèvia a través del següent formulari (places limitades)

Etiquetes associades a la notícia