En marxa la reurbanització dels jardins de la Mediterrània

En el marc del Pla de Barris de la Marina, l'Ajuntament de Barcelona està executant la reurbanització dels jardins de la Mediterrània, amb un pressupost de 2,16 milions d’euros. Les obres s'enllestiran al novembre vinent. La intenció és millorar la qualitat de l’espai públic i crear un espai d’estada més amable i permeable que convidi al passeig.

14/01/2019 12:54 h

Mupert

Els jardins s’ubiquen en l’interior de l’illa delimitada pel passeig de la Zona Franca, els carrers dels Alts Forns i de la Mare de Déu de Port, i la plaça de la Marina de Sants. La proposta d’arranjaments inclou els objectius sorgits del procés participatiu fet amb el veïnat i entitats de l’entorn, i parteix de la base de preservar el paper dels jardins com a connexió dels recorreguts pel barri.

La remodelació s’articula en dos àmbits: una superfície gairebé plana a nivell dels edificis que fan façana amb el passeig de la Zona Franca i, en un nivell inferior, la part més propera als locals. Els jardins es podran travessar, des dels passatges que connecten amb el passeig de la Zona Franca i el carrer de la Mare de Déu de Port, de forma totalment accessible, vorejant les façanes dels edificis, o bé a través d’una passarel·la lleugera una mica elevada.

El nivell inferior guanyarà amplitud i tindrà escales d’accés i sortida cap a tots els passatges. La connexió amb el nivell superior es realitzarà per un pla inclinat, al costat del carrer de la Mare de Déu de Port, i per un tram d’escales de quatre graons, al costat del carrer dels Alts Forns. Així es facilita que tots els desplaçaments a l’interior dels jardins de la Mediterrània siguin naturals, fàcils i intuïtius.

S’hi preservaran els arbres existents, sempre que sigui possible, i se’n plantaran de nous. Això es complementarà amb una capa de vegetació baixa, principalment arbustos, que incrementarà la superfície de verd en uns 950 metres quadrats. A més, a la gran esplanada inferior, el projecte contempla una àmplia zona de jocs infantils dedicada a nens i nenes de 0 a 5 anys. I s’hi renovarà el mobiliari urbà, la pavimentació i la xarxa de drenatge.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades